Gazete Vatan Logo

Ceylin’e kıydılar

Ödemiş’te evlerinin önündeki parkta iki gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen ‘Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz’ mesajından sonra 10 yaşındaki Ceylin Atik dün komşusunun evindeki bir sandıkta ölü bulundu. Komşu Ş.T. ve kocası Serkan T. gözaltına alındı

Ceylin’e kıydılar

İzmir’in Ödemiş ilçesi 50’nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, geçen cumartesi günü, oynamak için Cumhuriyet Mahallesi’nde evlerinin Kazım Karabekir Parkı’na gitti. Atik’in eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa ve babaannesi Ülkü Atik, torununu bulamadı. Atik’in yakınları polis kayıp başvurusunda bulundu. Mustafa Atik’in telefonuna, ‘Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz’ mesajı gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesi ile kalan Ceylin Atik’in kaçırıldığı anlaşıldı.

Telefon 19 yaşındaki gencin

Polis, cep telefınundan gelen mesajdan yola çıkıp 19 yaşındaki bir gence ulaştı. Gencin Ş.T.’nin yeğeni olduğu ortaya çıktı. Ceylin’in en son, parkın yanındaki bir apartmanın dördüncü katındaki komşuları oto tamircisi 33 yaşındaki Serkan T. ve ev kadını 30 yaşındaki Ş.T. çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine, dün saat 10.30’da çiftin evlerinde parmak izi incelemesi ve arama yapıldı. Olayın duyulmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş ve minik Ceylin’in yakını da olay yerine geldi. İncelemede minik Ceylin’in cesedi evin içerisinde bulundu. Komşusu 1 çocuk annesi Ş.T.’nin ilk ifadesinde, “Ceylin yere düştü, öldü. Ben de korktum sandığa sakladım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Halk binayı taşladı

Ceylin’in ölü bulunduğunun duyulmasıyla birlikte olay yerindeki öfkeli kalabalık, binaya girmek istedi. Kapıda önlem alan polis ekipleri, içeri girmek isteyen kalabalığa engel olmak isteyince, arbede çıktı. Kalabalık, binayı taş yağmuruna tutup, camlarını kırdı. Ardından da polis barikatını aşanlar, içeri girmeye çalıştı. Jandarma ve çevik kuvvetten takviye istendi. Polis, biber gazı sıkarak öfkeli kalabalığı dağıttı. Çıkan arbedede 3’ü polis 8 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ceylin’i ölen kızlarının yerine koymuş

Ceylin cinayetiyle ilgili gözaltına alınan komşuları Ş.T. ile eşi Serkan T. çiftinin emniyetteki sorgusu sürüyor. Polis yaptığı araştırmada 2.5 yaşında bir erkek çocukları olan çiftin önceden iki kız çocuğunun olduğu ve her ikisinin de öldüğünü belirledi. İki kızının ölümünden sonra Ş.T.’nin psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi. Komşuların polise verdiği bilgiye göre Ş.T.’nin Ceylin’i çok sevdiği onu ölen kızlarının yerine koyduğu belirtildi. Polis ilk belirlemelere göre iki kızı ölen Ş.T.’nin psikolojik bir cinnet anında Ceylin’i boğup öldürdüğü ihtimali üzerinde duruyor. Ayrıca incelemede Ceylin’in öldürüldükten sonra Ş.T. tarafından suyla yüzünün yıkandığı belirlendi.

Haberin Devamı