Gazete Vatan Logo

Çatışma halindeyiz hakkınızı helal edin!

Hakkari’de şehit düşen Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın çatışma anında ailesini aradığı ve helallik aldığı öğrenildi

Geçimli Karakolu’nda şehit düşen askerlerden biri Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’ydı. Evli ve iki çocuk babası Çelikkaya’nın Kırşehir’in Köseli beldesindeki ailesine acı haber askeri yetkililerce verildi.

Çiçekdağı ilçesi Köseli beldesinde oturan baba Ahmet ile anne Fadime, oğullarının şehit düştüğünü öğrenince yıkıldı. Baba evine Türk bayrakları asılırken, yakınlarda taziye için eve akın etti. Ahmet Çelikkaya’yı Kırşehir Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz da ziyaret ederek başsağlığı diledi. Acılı baba Ahmet Çelikkaya, “Allah inşallah PKK’ya en büyük darbeyi vurur. Allah kimseye zeval vermesin, kendi ateşlerinde yansınlar” dedi.

Oğlu ile en son dün akşam iftar saattinde konuştuğunu anlatan baba Çelikkaya, “Telefon açıp ’Baba üst bölgesinde nöbetim var. Oraya gidiyorum. İyiyim’ deyip herkese selam söylememi istedi. Annesiyle konuşup görev yerine gitti” diye konuştu. Acılı anne ise gözyaşları döküp baygınlık geçirdi.

Çatışma anında aradı

41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın 1 yıl önce Hakkari’deki görevine başladığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde baba ocağına izne gelen şehit Uzman Çavuş Çelikkaya, 10 gün önce yeniden görev yerine döndü. Şehit düştüğü haberinin duyulması üzerine Ankara’da oturan eşi baygınlık geçirdi. Şehidin eşine hazır bekletilen 112 Sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya’nın önce gece saat 23.00 sıralarında eşi Elif’i arayarak, “Hakkınızı helal edin, şu an çatışma halindeyiz ve ateş altındayız. Hainler her taraftan saldırıyor. Ateş altındayız, her taraftan mermiler geliyor, patlamalar oluyor. Allah yardımcımız olsun” dediği ve konuşması bittikten sonra da bir daha da telefonuna cevap veremediği, eşinin sabaha kadar aramasına rağmen yanıt almadığı kaydedildi.

Görüştüğü bir kız vardı askerden sonra isteyecektik

Çukurca’da şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Er Metin Çevik’in Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Başörendoğancılar köyündeki baba ocağına ateş düştü. 3 çocuk sahibi Şehriban ve Recep Çevik çiftine acı haberi, Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda görevli subaylar verdi. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte Çevik çiftinin evi ziyaretçilerle doldu. Köylüler, tek erkek çocuklarını şehit veren aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehriban Çevik, Türk bayraklarıyla donatılan evinde komşularıyla birlikte ağıt yakarken, şehidin kız kardeşleri 15 yaşındaki Cansel ve 10 yaşındaki Emine Çevik de gözyaşı döktü. Cansel Çevik, ağabeyinin fotoğraflarına bakarak ağladı. Oğlu ile en son önceki gün akşam telefonda konuştuğunu belirten anne Şehriban Çevik, şunları söyledi:“Bayramdan sonra gelecekti. Aylar bitti ama sayılı birkaç gün geçmedi. Karakolda görevliydi. Operasyona çıkmadığını söylüyordu. Nöbet tutuyordu. Orucunu da tuttuğunu söylüyordu. ‘Gece 3’te, 4’te kaldırıyorlar, torbalara kum dolduruyoruz’ diyordu. Görüştüğü bir kız vardı. Askerden gelince istemeye gidecektik. Vatan sağolsun. Allah’tan gelene razıyız. Çaremiz yok başka.”

‘Gelmemiz çok zor’ diyordu

Ormanlı beldesinde bir pastanede çalışan baba 39 yaşındaki Recep Çevik de oğlunun 22 Ağustos’ta tezkere almaya hazırlanırken şehit olduğunu söyledi: “Biliyordu böyle bir şey olacağını ve ‘Gelmemiz çok zor’ diyordu. ‘Yollar mayın dolu, helikopter düşüyor, terörist karşımızda’ diyordu. Baskın olacağı yönünde ihbarlar geliyormuş. Biliyorlarmış yani. Kaç gündür tetikte bekliyorlardı. Resmen söylenmiş yani bu. İhmalkarlık işte. Yapacak bir şey yok.”

Çığ altından yaralı kurtulmuştu

Geçimli Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın, Malatya’daki baba ocağına ateş düştü. Kentin Şehit Fevzi Mahallesi’nde oturan Kurak Ailesi’nin evine gelen asker, baba Mustafa Kurak’a acı haberi verdi. Haberi alınca fenalaşan Mustafa Kurak’a, hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Haberi alan yakınları da Kurak Ailesi’nin evine akın etti. İtfaiye ekibi de şehit ailesinin evinin bulunduğu sokağı bayraklarla donattı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eve gelerek acılı aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Kurak Ailesi’nin 5 çocuğundan ikinci çocuğu olan Ahmet Kurak’ın yaklaşık 1.5 yıldır Hakkari’de görev yapıyordu. Teröristlerin hain saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Tunceli’de vatani görevini yaparken, çığ altında kalmış ve yaralı kurtarılmıştı. Şehit annesi Meryem Kurlak, oğlunun askerlik görevini yaparken de çatışmalara girdiğini anlatarak, “O zaman çığ altında kaldı, keşke o zaman öleydi. Ne kadar ’Vatan sağ olsun’, ’Siz sağ olun’ desem de yüreğim yanıyor. Hiç kimsenin yüreği benimki kadar yanmıyor. Onu ben darlıkta büyüttüm bu hallere getirdim” diye konuştu. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın batıda görev yaptığı sırada kendi isteği ile doğuya tayin edildiği ve evlenmeyi düşündüğü belirtildi.

Tezkeresine 2 ay vardı, şehit düştü

Hain saldırıda 21 yaşındaki Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu’nun şehit düşmesi memleketi olan Çorum’un Alaca ilçesini yasa boğdu. Şehidin tezkeresine 2 ay kaldığı öğrenildi.

Çorum’un Alaca ilçesinde ailesiyle birlikte yaşarken, kuaför annesi Handan Duygun ile babası Tuncay Tütüncüoğlu’nun boşanması üzerine 3 yıl önce Ankara’nın Mamak ilçesine taşınan Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti. Ankara’da anne ve kardeşi ile birlikte yaşamaya başlayan Tütüncüoğlu, 2 yıl önce evlendi. 1.5 yaşında erkek çocuğu bulunan Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti. Acı haberi önce Ankara’daki anne Handan Duygun, ardından da Alaca’daki çok sevdiği dedesi 74 yaşındaki Mustafa Duygun öğrendi. Torunu ile 2 gün önce konuştuğunu anlatan dede Duygun, “Bana, ’Siz rahat uyuyun biz buradayız. Birazdan da nöbete gidiyorum. Burada nöbet tutarak günlerimiz geçiyor. Hakkını helal et’ dedi. Daha sonrada haberi geldi” diye konuştu.

‘Buralar karışık korkuyorum anne’

Ağıt seslerinin yükseldiği yerlerden biri de Şehit Jandarma Er Hakan Oktay’ın Ordu’daki baba eviydi. Kabataş ilçesine bağlı Kuzköy köyünde yaşayan 8 çocuk babası Bahri Oktay, gözyaşları içinde ”Bir erkek evladım daha var. Onu da aynı onun birliğe alırlarsa gönderirim. Eğer alırlarsa kendim bile askere gitmek istiyorum” dedi.

Anne Emine Oktay ise son görüşmelerinde oğlunun kendisine, ”Burası çok karışık anne korkuyorum. Babamı bırakma, el ele gezin. Gelince sizi çalıştırmayacağım, sizi çalışmadan kurtaracağım” dediğini anlattı. Acılı anne oğlu ile hayallerinin yarım kaldığını söyleyedi: ”Hayallerim boşa çıktı. Hakanıma kız bakıyordum. Bana, ’Ben askere gideyim elin kızına sebep olma anne. Benim de vardır bir nasibim’ demişti. Askerden gelince evimizi tamamlayacaktık. Her şey yarım kaldı” diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı