Gazete Vatan Logo

Gazetecilere örgüt propagandası davası

Savcı Selim Kiraz’ın teröristlerle sosyal medyada paylaşılan fotoğrafını yayınladıkları için Can Dündar ve 17 gazeteci hakkında ‘örgüt propagandası’ndan 7.5 yıl hapis isteniyor

Gazetecilere örgüt propagandası davası

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda teröristlerce öldürülmeden önce çekilip sosyal medyada paylaşılan fotoğrafını yayınladıkları gerekçesiyle haklarında soruşuturma başlatılan 9 gazetenin sorumlu müdür ve yetkilisi hakkında iddianame düzenlendi. Aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın da bulunduğu 18 şüphelinin “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7,5 yıla kadar hapisleri istendi. İddianame kabul edilirse şüpheliler, Ağır Ceza’da yargılanacak.

Soruşturma re’sen başlatıldı

İstanbul Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 29 Mart 2015’te Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP/C’li teröristler tarafından odasında rehin alındığı, akabinde şehit edilmeden önceki fotoğrafların sosyal medyada propaganda amaçlı paylaşıldığı belirtildi. İddianamede, bu fotoğrafların gazetelerin 1 Nisan 2015 tarihli nüshalarında yayımlandığı, bu nedenle gazete sorumlu müdür ve bağlı olduğu yetkililer hakkında re’sen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. İddianamede, Şok Gazetesi Sorumlu Müdürü Kaan Özbek ile Orhan Duman, Millet Gazetesi Sorumlu Müdürü Sedat Gülmez ile yetkili Cuma Ulus, Posta Gazetesi Sorumlu Müdürü Seçil Şengelir ile yetkilisi M. Emin Öztürk, Yurt Gazetesi Sorumlu Müdürü Başak Günsever ile yetkilisi Orhan Şahin, Bugün Gazetesi Sorumlu Müdürü Gökhan Çorbacı ile yetkilisi Temel Tanadalan, Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Abbas Yalçın ile yetkilisi Can Dündar, Özgür Gündem Gazetesi Sorumlu Müdürü Reyhan Çapan ile yetkilisi Emire Eren Keskin, Aydınlık Gazetesi Sorumlu Müdürü Murat Şimşek ile yetkilisi Mehmet Sabuncu ve Birgün Gazetesi Sorumlu Müdürü Berkant Gültekin ile yetkilisi İbrahim Aydın “şüpheli” sıfatıyla yer aldı.

Haberin Devamı