Gazete Vatan Logo

Personel Temin: MSB Uzman çavuş (erbaş) 2020 alımı yapılacak mı? Sözleşmeli er ile erbaş alımı olacak mı? MSB açıkladı!

MSB personel temin sayfası, TSK bünyesinde çalışmak isteyen kişiler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. MSB uzaman çavuş alımı olacak mı? Sözleşmeli erbaş ve er alımı yapılacak mı? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Dairesi Başkanlığı personel temini ile ilgili bir açıklama yaptı. Peki, MSB Uzman çavuş (erbaş) 2020 alımı yapılacak mı? Sözleşmeli er ile erbaş alımı olacak mı?

Personel Temin: MSB Uzman çavuş (erbaş) 2020 alımı yapılacak mı? Sözleşmeli er ile erbaş alımı olacak mı? MSB açıkladı!

MSB bünyesinde yer alan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları’nda görev almak isteyen adaylar, 2020 yılında MSB’nin personel temin ilanı açıp açmadığını araştırıyor. Adayların sabırsızla beklediği haber Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla kesinlik kazandı. İşte MSB uzman çavuş ile sözleşmeli erbaş ile er alımı hakkında yapılan açıklamanın detayları….

MSB UZMAN ÇAVUŞ (ERBAŞ) 2020 ALIMI YAPILACAK MI?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Dairesi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede 2016 yılından günümüze kadar yapılan faaliyetler neticesinde TSK'nın uzman erbaş ihtiyacının karşılandığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları'na dış kaynaktan alım yapılmayacağı bildirildi.

SÖZLEŞMELİ ER İLE ERBAŞ ALIMI OLACAK MI?

MSB tarafından yapılan açıklamada, sözleşmeli erbaş ve er alımının ise devam edeceği bildirildi.

Söz konusu süreçte uzman erbaş ihtiyacının oluşması halinde alımların başarılı ve gerekli kriterleri yerine getiren sözleşmeli erbaş ve erlerden alınacağı da belirtildi.

Haberin Devamı

MSB Personel Genel Müdürlüğü'nce yapılan resmi açıklamada, "2016 yılından bu yana icra edilen temin faaliyetleri neticesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaktan uzman erbaş alımı yapılmayacak, ancak sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecektir. Bu süreçte uzman erbaş ihtiyacı oluşur ise ihtiyaç başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan sözleşmeli erbaş ve erlerden karşılanacaktır." denildi.