Gazete Vatan Logo

Kamuda 100 bin kişiye iş imkanı! Yeni istihdam müjdesini Bakan Nebati duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan işsizlik verisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, “Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık ortalama 890 bin kişilik istihdam artışı ve tek haneli işsizlik oranı hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.” Dedi. Bakan Nurettin Nebati, dev sosyal konut projesine ilişkin “en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak” diyerek müjdeyi verdi.

Kamuda 100 bin kişiye iş imkanı! Yeni istihdam müjdesini Bakan Nebati duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati işsizlik verilerini değerlendirdiği açıklamasında hükümetin istihdam hedefine yönelik açıklamalarda bulundu. Geçen hafta açıklanan Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık ortalama 890 bin kişilik istihdam artışı hedefine değinen Bakan Nebati, sosyal konut projesinin 100 bin istihdam yaratacağını belirtti.

HEDEF 890 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık ortalama 890 bin kişilik istihdam artışı ve tek haneli işsizlik oranı hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Attığımız her adımla daha fazla üretimi, daha yüksek istihdamı önceliyoruz. Ekonomimizi durgunluğa sürükleyerek değil, üretip istihdam yaratarak yola devam edeceğiz. Yatırımı ve istihdamı destekleyen, teşvik eden adımlarımız sürecektir."

BAKAN NEBATİ'DEN SOSYAL KONUT MESAJI

Ayrıca Bakan Nebati bugün dev sosyal konut projesine ilişkin Twitter üzerinden bir paylaşım daha yaptı. Bakan Nebati, şu ifadeleri kullandı:

 "Ekonomi politikamızın hedefi sadece büyüme değil. Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte başlatıyoruz.

Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız.”

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ’NDE 100 BİN İSTİHDAM!

Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngördüklerini belirten Bakan Nebati “Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız. Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun." dedi.