Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli memura ve işçiye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenleme ne zaman Meclis’e gelecek?

Kamuda çalışan yüz binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Yıllardır kadrolu çalışanlarla aynı işi yapan sözleşmeli personeli statüsü ile ilgili çalışam hükümetin masasında yer alıyor. Düzenlemede sona yaklaşılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin düzenleme ile ilgili Memur-Sen ile bir araya gelmişti. Bakan Bilgin’in tek tip sözleşme yapılacağını ve sözleşmelilere kadro tahsis ederek kamu görevlilerinin tüm haklarından yararlandıracaklarını belirtmişti. Gözler düzenleme ile ilgili detaylara çevrilirken, sözleşmeli memura ve işçiye kadro konusunun ne zaman Meclis gündemine geleceği de merak ediliyor. Peki, Sözleşmeli memura ve işçiye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenleme ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmelilere kadro süreci nasıl olacak? İşte sözleşmelilere kadro düzenlemesinin detayları…

Sözleşmeli memura ve işçiye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenleme ne zaman Meclis’e gelecek?

Yüz binlerin beklediği düzenleme için geri sayım başladı. Kamuda çalışan sözleşmeli personel ve işçilerin durumu ile ilgili düzenmede son aşamaya gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Memur Sen ile görüşmüş, kamuda çalışan sözleşmeli personelin durumu ile ilgili görüş almıştı. Kamudaki personelin sözleşmelerinin tek tipe indirilmesi ve memurlar ile aynı haklara sahip olmalarıyla ilgili düzenleme üzerinde çalışılıyor.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO SÜRECİ NASIL OLACAK? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur- Sen yönetimi bir araya geldi. Talepler ve öneriler dile getirildi. Öncesinde de Bakan Bilgin, “Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz” demişti.

SÖZLEŞMELİYE KADRO YOLU AÇILIYOR!

Sözleşmeli memura ve işçiye kadro sürecinin nasıl olacağı, geçişin nasıl sağlanacağı ile ilgili çalışmada sona gelinirken henüzx taslak metin kamuoyu ile paylaşılmadı. Kadrolu memur ile sözleşmeliler arasında ücretsiz izin, harcırah gibi kalemlerin tamamında farklılıklar bulunuyor. 550 bine yakın sözleşmelinin göreve yükselme haklarının olmaması, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesinin olmaması da sorun yaratan durumların başında geliyor. Hükümet bu adaletsiz uygulamalara son vererek sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini ve tek tip sözleşme yapılmasını sağlamak istiyor.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARLA İLGİLİ DÜZENLEME NE ZAMAN MECLİS’E GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı düzenlemenin bu ay içinde tamamlanması ve Meclis’e gelmesi beklenirken, düzenlemenin adaletsiz uygulamalara da son vermesi bekleniyor.