Gazete Vatan Logo

Çağatay Aksu kimdir?

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada karar çıktı. ‘Cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından yargılanan Çağatay Aksu’ya müebbet ve cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 12 yıl 6 ay hapis, Berk Akand’a ise, 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Peki, Çağatay Aksu kimdir?

Çağatay Aksu kimdir?

Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada mahkeme heyeti kararını verdi. Sanık Çağatay Aksu'nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand'ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti. Peki, Çağatay Aksu kimdir?

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara’da bir plazanın 20’inci katından düşüp ölmesi olayıyla suçlanan Çağatay Aksu, davada tutuklu olarak yargılanıyordu.

Şule Çet davasında müebbetle cezalandırılan Çağatay Aksu olay hakkında şunları söylemişti; "Cinsel istismar, cinayet söz konusu değil. Şule'ye dokunmadık. Hala neye dayanarak bu kadar insan üstümüze geliyor? Ya gösteriş amacındalar ya da bir şeyi bilmeden bizi suçlamaya geliyorlar. Şule Çet borçlarıyla birlikte aldığım iş yerinde çalışıyordu. Diğer personellerin işlerine son verilmişti ancak eski patronun ricasıyla Şule Çet'e tekrar işe aldık.’’

Borçlar nedeniyle işleri yürütemediklerini ve bu nedenle Çet'in de işsiz kaldığını anlatan Aksu, iş yerindeki konuları konuşmak için Şule Çet ile randevulaştıklarını öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Şule’nin içkili lokantaya gece saatlerinde geldiğini, işsizliğinden, parasızlığından ve sınıfta kalmasından bahsettiğini ifade eden Aksu, lokanta kapanacağı için Çet'i, "kafasını dağıtması" için plazadaki ofisine çağırdığını anlatmıştı.

Ne yapıyorsun sen?' dedim

Şule Çet ve diğer sanık Berk Akand ile plazaya gittiklerini anlatan Aksu, olayın geliştiği anı şu sözlerle ifade etmişti:

"Ofis, plazanın 20. katındaydı. Saat 00.30 sıralarında plazaya geldik. Bütün gece müzik dinlemekten başka bir şey yapmadık. İçki içtik. Şule de alkol aldı. Dışarıda da almıştı. Şule'nin psikolojik durumu gayet neşeliydi. Saat 03.50 sıralarında Şule makam odasına yürüdü. Nereye yürüdüğünü düşündüm. Çünkü çıkışa ya da tuvalete doğru gitmedi. Çantası ve telefonu masada duruyordu. 'Ben gidiyorum' tarzı bir şey duydum. 40-50 saniye sonra peşinden gittim. Ben gittiğimde pencereden sarkık vaziyetteydi. Onu tutmaya çalıştım. Kızarcasına 'Ne yapıyorsun sen?' dedim. Makam koltuğunda oturan Berk'e bağırdım. Tutmaya çalışırken tendonum koptu."

Haberin Devamı

Olaydan bir süre sonra Şule Çet'in nereye düştüğünü görmek için binanın dışına çıktığını, sonrasında yardım çağırmak üzere hastaneye doğru gittiğini ileri süre Aksu, "Çet ile aralarında kesinlikle yakınlaşma olmadığını" da ifadesine eklemişti.

Mahkeme heyeti 6. davada, sanıklar ile avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını ve son sözlerini dinledikten sonra hükmü açıkladı. Karara göre, sanıklardan Çağtay Aksu 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Aksu, ayrıca 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 10 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.