Gazete Vatan Logo

Cadılar Bayramı nedir? Cadılar Bayramı nasıl kutlanır?

Cadılar Bayramı her yıl farklı kostümlerle kutlanıyor. Hristiyan ülkelerde Ekim ayının sonunda kutlanan aslen Pagan bir gelenek olan Cadılar Bayramı, Halloween olarak da adlandırılıyor. Cadılar Bayramı batılı ülkelerde de kutlanmaya başladı.

Cadılar Bayramı nedir? Cadılar Bayramı nasıl kutlanır?

Bugün Cadılar Bayramı kutlanıyor. Gündemde sıkça konuşulan Cadılar Bayramı'nın ne olduğu, nerelerde ve nasıl kutlandığı merak ediliyor. İşte Cadılar Bayramı (Halloween) hakkındaki tüm ayrıntılar....

CADILAR BAYRAMI NEDİR, NASIL KUTLANIR?

Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekim’de kutlanan, öncelikle Pagan ve sonrasında Hristiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış bayramdır.

Cadılar Bayramı’nın sembolü gülen bir bal kabağıdır. Bal kabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde oyulduktan sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat oluşturulmaya çalışılır.

En yaygın olarak tüketilen şekerleme, elma şekeridir. Çocuklar korkunç kıyafetler giyerek kapı kapı gezerler ve ev sahiplerine “Şaka mı, şeker mi?” diye sorarlar. Ev sahibi “Şaka!” derse çeşitli muziplikler yaparlar. Büyükler çocuklara şekerleme ikram ederler veya harçlık verirler. Bu uygulamanın kökeni geçmişte Britanya’da yoksulların kapı kapı dolaşarak “ruh keki” toplaması geleneğidir.

Yetişkinler, 31 Ekim’e en yakın hafta sonunda kıyafet baloları düzenlerler. Bu partilerde misafirler cadı, hayalet veya korku filmi karakteri gibi korkunç kostümler giyerler.

Haberin Devamı