Gazete Vatan Logo

Caber Kalesi DEAŞ'tan kurtarıldı

Suriye'de Süleyman Şah türbesinin bulunduğu ilk yer olan Caber kalesi DEAŞ'ten kurtarıldı.

Caber Kalesi DEAŞ'tan kurtarıldı

ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin hava desteği ile karadan Demokratik Suriye Güçlerinin yürüttüğü Rakka operasyonunda, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın türbesinin, daha önce bulunduğu Caber Kalesi, DEAŞ'lı teröristlerden geri alındı. Kalenin DEAŞ'ten kurtarıldığına dair haber ve görüntüler, Irak ve Suriye'deki Kürt siteleri ile DSG'nin sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

Koalisyon güçlerinin hava desteği ile Demokratik Suriye Güçlerinin yürüttüğü Rakka operasyonu devam ederken, çatışmalar 10 gündür Fırat Nehri kıyısındaki Caber Kalesi çevresinde yoğunlaşmıştı. Suriye ve Irak'taki Kürt internet siteleri Doğu ve Batı Caber köylerinin DEAŞ'ten alınmasının ardından iki köy arasında bulunan Caber Kalesi'nin de terör örgütünden alındığını duyurdu.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın türbesinin daha önce bulunduğu Caber Kalesi'nin DEAŞ'ten kurtarıldığına dair fotoğraf ve görüntüler hem söz konusu sitelerde, hem de Demokratik Suriye Güçlerinin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Rakka operasyonu kapsamında süren çatışmalarda şimdiye kadar aralarında Amerika, İngiliz ve Kanadalılarında bulunduğu YPG'liler ölmüştü.

Haberin Devamı