Gazete Vatan Logo

Burun estetiği için yurtdışından gelecekler dikkat

Yurtdışında burun estetiği olmak için gelen birçok hastamız var. Yurtdışında yaşayan hastalarımızın Türkiye’yi tercih etmelerinin sebebi hem estetik ameliyatlarda hayal ettikleri sonuçlara ulaşmaları hem de bizimle çok daha kolay anlaşmalarıdır.

Burun estetiği için yurtdışından gelen hastalar çok uzun süre Türkiye’de kalamadığı için ameliyat sürecini çok daha detaylı bir şekilde planlamamız gerekiyor.

Burun estetiği için yurtdışından gelecek olan siz hastalarımızınöncelikle bize e-mail veya telefon yoluyla ulaşıp, sorununuzuve isteklerinizi anlatmanız gerekiyor.Ayrıca sonrasında fotoğraflarınızı bize iletmeniz de gerekiyor. Böylece yapılacak olan işlemleri önceden planlayarak ameliyatı en kısa sürede tamamlamayıhedefliyoruz.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda isteklerinizi değerlendirerek sizlere ayrıntılı bilgi sunuyoruz.

Ameliyattan kaç gün önce Türkiye’ye gelmeniz gerekir?

Ameliyata karar verildiğinde, hastanemize ameliyat tarihinden 1 yada 2 gün önce gelmeniz yeterli olacaktır. Bu süre bizimle yüz yüze görüşmeniz ve ameliyat hazırlıkları için gerekli olan bir süredir.

Haberin Devamı

Estetik burun ameliyatında genel anestezi uygulanır ve ameliyat süresi, anestezi ve uyandırılma süresi dahil 1-2 saat arasında değişir. Burun ameliyatı sonrasında, hastalar genellikle aynı gün içinde evlerine gönderilir. Eğer alçı yapılırsa en geç bir hafta sonra alçı çıkarılır ve ten rengi bir bantla burun desteklenir. Yaklaşık 5 gün sonra bant da çıkarılır. Bu yüzden estetik burun ameliyatı yaptıran hastaların ülkesine dönme süresi yaklaşık 4 ile 7 gün arasında değişir. Çünkü burnun üstüne konulan alçının bu süre zarfında burunda kalması gerekir.

Ameliyata hazırlık için gelmeden önce neler yapmanız gerekir?

Eğer sigara içiyorsanız ameliyattan bir iki hafta önce içmeyi bırakmanız ya da azaltmanız gerekir.

Yine bir iki hafta öncesinden alkol tüketimini durdurmanız gerekir.

Kronik rahatsızlıklarınız varsa ve düzenli olarak ilaç kullanmanız gerekiyorsa bu durumu mutlaka bize bildirmeniz gerekiyor.

Ameliyatta önceki son hafta sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Düzenli uyumaya özen göstererek vücudunuzun direncini artırın.

Ameliyattan önceki gün vereceğimiz talimatlara birebir uymayı ihmal etmeyin.

Hastalarımızla aramızda kurulan aile bağını yıllarca sürdürüyor, hayal ettiğiniz buruna kavuşmanız ve mutlu olmanızıistiyoruz. Belli aralıklarla tekrar tekrar muayene ederek en sağlıklı buruna kavuşmanızısağlıyoruz. Daha güzel olmak sizin de hakkınız.

Op. Dr. Abdülkadir Göksel

KBB- Baş- Boyun Cerrahisi Uzmanı