Gazete Vatan Logo

Bu trendeki herkes şüpheli!

Agatha Christie’nin en ünlü romanlarından olan Doğu Ekspresi’nde Cinayet, yeniden beyazperdede. Film, yıldız oyuncularla göz dolduruyor ve aslına sadık kalmayı başarıyor

Bu trendeki herkes şüpheli!

İstanbul-Paris arasında sefer yapan, Doğu Ekspresi treninde işlenen bir cinayet... Kara saplanan trende mahsur kalmış cinayet şüphelisi yolcular... Polisiye edebiyatın kraliçesi olarak anılan Agatha Christie’nin 1934’te yayımlanan ve o günden bu yana popülerliğinden hiçbir şey yitirmeyen kült romanı “Doğu Ekspresinde Cinayet yeniden beyazperdede.

“Benim adım Hercule Poirot ve muhtemelen dünyanın en büyük dedektifiyim!”... Film bu cümlelerle başlıyor ve 1935 yılında Kudüs’te karşılıyor izleyiciyi.

Kadro ise yıldız oyuncularla dolu. Branagh (aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapıyor), hafızalarımızdaki en görkemli bıyık boyuyla karşımıza çıkan Hercule Poirot’yu canlandırıyor. Trendeki bir yolcu (Johnny Depp’in canlandırdığı Ratchett) öldürüldüğünde ise dedektifin etrafında adeta yıldızlarla dolu bir liste yer alıyor; Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer, Willem Defoe, Daisy Ridley, Judi Dench gibi... İzleyici de 2 saat boyunca trende yolculuk yapıyor.

Aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor

izleyiciler için en önemli kısım İstanbul’un filmde ne şekilde yansıtılacağıydı. Ancak ne yazık ki, 1974’teki uyarlamanın aksine, İstanbul’da çekimler yapılmadı.

Haberin Devamı

Filmin önceki uyarlamadan en büyük farkı ise, aksiyon sahnelerinin fazlalığı. Sherlockvari sorgulama sahnelerine bayılıyorsanız hayalkırıklığına uğrama şansınız var. Film aksiyon ağırlıklı bir çizgide ilerliyor ve kovalamaca sahneleri dikkat çekiyor.

İki dev isim 7 yıl sonra buluştu!

Türk sinemasının devi Yavuz Turgul ile Şener Şen, Av Mevsimi’nden 7 yıl sonra bir arada. Yol Ayrımı, acımasız ve hırslı bir iş adamı olan Mazhar’ın, (Şener Şen) trafik kazası sonrasında değişen hayatını ele alıyor. Şener’e filmde, Nihal Yalçın, Mert Fırat ve Rutkay Aziz eşlik ediyor.

Yol Ayrımı, ülkede son dönemde yaşanan sıkıntılara değinirken, öbür yandan da unutulan değerlere ağıt niteliği taşıyor. Yavuz Turgul, bir aile ve alınan kararlar çerçevesinde hayatın tümünü anlatıyor Yol Ayrımı’nda. Varlıklı ailesine sırtını dönen ve vicdadınıyla yüzleşmeye çalışan bir adamın hikayesini... Yılın Ayla’yla beraber en çok beklenen yerli yapımlarından olan film, görmeye değer.

Haberin Devamı