Gazete Vatan Logo

Boşandıktan sonra coştum kendimi aştım

Öykü Gürman Plastik Aşklar oyunuyla izleyenlerden tam not alıyor. Tiyatroyla yeteneklerini keşfettiğini anlatan Gürman, "Tiyatroyla alkış almak, insanları güldürebilmek kadar mutlu eden bir şey yokmuş" diyor

Boşandıktan sonra coştum kendimi aştım

Plastik Aşklar’da oyunculuğun çok beğeniliyor...

Bu rol için çok çalıştım ve inat ettim. Konservatuarda okur gibi prova yaptım. Çünkü bu ilk tiyatro oyunum ve çok heyecanlıyım. Burak Karaman çok iyi bir yönetmen, yardımcısı Adem Türker yine öyle. Tiyatro CEF ve yapımcımız Zerrin Ongan çok başarılı. Partnerim Asena Ongan aynı zamanda kuzenim iyi bir ikili olduk. Eseri Ali Cüneyt Kılcıoğlu yazdı. Bir Türk yazarın yeni dönem oyununda rol almak mutluluk verici.

Çünkü çeşitlilik açısından karakterim Alev bir sürü alan sağlıyor. Titiz, heyecanlı ve çılgın bir tip. Yani bir sürü yönümü gösterdiğim bir rol. Oyun aynı adam tarafından aldatılan iki kadının hikayesini konu alıyor. Fantastik komedi ve ben oynarken çok eğleniyorum. Çünkü hayatı, ilişkileri, evlilikleri eleştiren bir oyun.

Senin evliliğe bakışın değişti mi?

Evlilik güzel bir kurum. Hayatı sevdiğin biriyle paylaşmak kadar güzel bir şey yok. Ama iki insanın aynı kafa yapısında olması gerekiyor. Çocuk sahibi olmak istiyorum. Evlenirsem çocuk için evlenirim. Bu konuda büyük konuşmak istemiyorum. Sadece biraz zamana ihtiyacım var.

Haberin Devamı

Yeni bir ilişkin var... Nasıl gidiyor?

Adı üzerinde çok yeni bir ilişki. Yeni olduğu içinde zamana ihtiyacı var. Havaalanında tanıştık, orada yönetici. Şimdilik her şey iyi gidiyor gerisini yaşayıp göreceğiz.

Dizi tekliflerinde artış oldu mu?

Hani bir şeye başlarsın ve her şey üst üste gelir ya aynen öyle oldu. Birçok dizi teklif alıyorum. Dram türünde avukat, polis, doktor ve şarkıcı rolleri geldi. İki karakteri de değerlendiriyorum. Kafama uyarsa anlaşma aşamasındayım. Oyunla komedi yanımı gösterdiğim için olursa, komedi tercihim. Ama tiyatroya ara vermem. Çünkü tiyatroya başlamam oyunculuğumu besledi, üzerimdeki pası attı. Bu duruma konsantre olmama ve kendi içimdeki yeteneği keşfetmemi sağladı. Açıldıkça açıldım.

Tiyatroyla kendimi aştım

Mesela neleri keşfettin?

Hangi duyguyu ne kadar gerçek canlandırabildiğimi fark ettim. Tipleme yapmadığımı ve gerçekten rolü yaşadığımı fark ettim. Sahnede olmaya zaten alışığım ama tiyatro sahnesinde olup bir de üzerine alkış almak çok başka bir heyecanmış. İnsanları güldürebildiğini görmek kadar mutlu eden bir şey yokmuş. Tiyatro yapmayı çok sevdim. Müzikal yapmak istiyorum. Yani bir üretkenlik peşindeyim. Coştum ve aştım kendimi. Kötü enerjilerden ayrıldım, koptum. Şimdi artık iyi enerjiler var. Dizi, tiyatro, müzik üçlüsüyle hayatım o kadar güzel oldu ki çok heyecanlıyım.

Haberin Devamı

Başrol kuralın var mı?

Evet var çünkü başrol olarak başladım ve başrol olarak devam etmek istiyorum. İkinci, üçüncü karakter olarak çok fazla teklif alıyorum. Ama piyasada sürekli aynı isimler döndüğü için şans vermiyorlar yeni isimlere. Bu yüzden başrol olarak devam edeceğim. Ancak eşit oranda rol dağılımı olan dizilerde ikinci üçüncü rolü kabul edebilirim.

"Hem özelimde hem genelimde en güzel zamanımı yaşıyorum. Altın çağımdayım."

Şimdilerde nasılsın?

Sahip olduğum yeteneklerin daha da farkında vardığım, kendime geri dönmüş, kendimi bulmuş ve yükselişe geçmiş olarak görüyorum. Çünkü enerjim çok yüksek. Önümde yeni kapılar açıldığını, güneşin doğduğunu hissediyorum. Sahnede olmayı çok seviyorum. Sahneye yakışan biri olduğumu biliyorum. Bu konuda mütevazı davranmam. Ama artık bu konuda kendimi daha güçlü, enerjik, olgun, tecrübeli hissediyorum.

Haberin Devamı

Mutluluğun sendeki formülü ne?

Kendine güvenmek, sabretmek, çalışmak, karar vermek ve her şeyi olduğu gibi kabul etmek. Çünkü mutluluk böyle geliyor. Hayatta ne kadar beklentin olursa o kadar hayal kırıklığı yaşıyorsun. Olayları biraz akışa bırakmak lazım. Teslimiyet duygusu çok önemliymiş yeni yeni anlıyorum. Hem özelimde hem genelimde en güzel zamanımı yaşıyorum. Altın çağımdayım ve çok verimliyim şu ara.

Yaşadıklarımdan pişman değilim

Seçimlerinden mutlu musun?

Çok mutluyum. Tabi ki zamana ihtiyacım var. İnsanların verdikleri sözleri tutmadığını görünce hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü insanlara inandım ve inanıyorum. Beni kandırmak çok kolaydır. Ama artık güvenmiyorum. Kimseyi suçlamıyorum. Herkes kendi yolunda mutlu olsun. Yaşadığım hiçbir şeyden de pişman değilim. Çünkü kafama koyduğumu yaptım. Her yaşadığım şeyden bir şey öğrendim, büyüdüm, olgunlaştım. Şimdiki aşklarda ilişkilerde gördüğüm şey bencillik. Sen bir kişinin çıkarlarına hizmet edersen ilişki iyi gidiyor. Eğer etmezsen ilişki tıkanıyor.

Haberin Devamı