Gazete Vatan Logo

Bonzai gençliği kırıp geçiriyor!

Taksim’de sentetik uyuşturucu bonzai kullanan genç kızın içler acısı hali görenleri isyan ettirdi. Bir kadın doktorun perişan haldeki kızı ayıltmaya çalışırken söylediği “Doktor olduğum halde erkek arkadaşımı kurtaramadım. Öldü gitti, 12 sene mücadele ettim” şeklindeki sözleri yürek sızlattı

Bonzai gençliği kırıp geçiriyor!

Son günlerde bir çığ gibi büyüyen bonzai vakaları görenleri dehşete düşürüyor. En son olay İstanbul Beyoğlu’nda yaşandı. İddiaya göre genç bir kız, bir mekanda arkadaşlarıyla bonzai” diye tabir edilen sentetik uyuşturucu madde kullandı. Ölümcül maddeyi kullandıktan sonra İstiklal Caddesi’ne çıkan genç kız, kendinden geçip bir direğe sarıldı. Dakikalarca direğe sarılı halde duran genç kızı gören vatandaşlar, onu alıp bir yere oturttu. O esnada yoldan geçen ve doktor olduğunu söyleyen bir kadın, perişan haldeki kızı ayıltmaya çalıştı. Bu sırada kızın telefonuna arkadaşından mesaj geldi. Doktor, genç kıza mesaja dönüp dönmeyeceğini sordu. Bunun üzerine genç kız, “Onları böyle iğrenç bir şey için arayamam. Ben iyi olacağım” dedi. Genç kızın durumuna bir hayli üzülen doktor kadın, “Senin gibi çok sayıda genç geliyor ve sonunda kurtaramıyoruz. Bir şey yapamıyoruz. Bir, iki içiyorsun üçüncüyü de içiyorsun sonra içtiğin şeye daha çok alışasın diye başka maddeler katılıyorlar. Sonunda seni bağımlı yapıyorlar. Ondan sonra ölümüne sebep oluyorlar. Seni kurtaramıyoruz. Böyle bir hayat mı istiyorsun. Doktor olduğum halde erkek arkadaşımı uyuşturucudan kaybettim. Öldü gitti. 12 sene boyunca onunla mücadele ettim” dedi. Bir süre sonra genç kızın kendine gelmesinin ardından doktor kadın onu taksiyle evine gönderdi.

Haberin Devamı

Son günlerde bir yere tutunmuş bir şekilde hareketsiz duran ya da yerde hareketsiz bir şekilde yatan gençlerin sayısı gittikçe artıyor. Bunun bir örneği Taksim’de yaşandı. Uyuşturucudan kendinden geçtiği belirtilen genç kıza ilk müdahaleyi yoldan geçen bir kadın doktor yaptı.