Gazete Vatan Logo

Bomba yüklü kamyonet ‘kapan’la durduruldu!

Van’ın Erciş ilçesinde patlayıcı yüklü olduğu tespit edilen bir kamyonet, yola kapan atılarak durduruldu. Kasasından çok miktarda patlayıcı çıkan araç, büyük bir gürültüyle imha edildi

Bomba yüklü kamyonet ‘kapan’la durduruldu!

Önceki gece saat 03.00 sıralarında tali bir yoldan gelerek Erciş-Patnos Karayolu’na çıkan bir kamyonet, güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışıldı. Ancak sürücü ‘dur’ ihtarına uymadı. Bunun üzerine yol ‘kapan’ olarak adlandırılan lastik patlatan atılarak kamyonet durduruldu. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Yol trafiğe kapatıldı

“Sürücüsünün, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş-Patnos Karayolu trafiğe kapatıldı. Uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatıldı. Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış, 25 jelikan (büyük bidon) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve üç adet büyük kaya parçası ele geçirildi.”

Boş arazide imha edildi

Patlayıcı yüklü kamyonet, alınan geniş güvenlik önlemleri altında çekici yardımıyla yoldan yaklaşık 2 kilometre uzakta arazide güvenlik için iş makineleriyle açılan çukura çekildi. Kontrollü olarak infilak ettirilen kamyonetteki patlayıcının imha edilmesi sırasında büyük bir toz bulutu, ateş ve gürültü oluştu. Patlama sesi 10 kilometre uzaklıktaki Erciş ilçe merkezinden bile duyuldu.

Haberin Devamı