Gazete Vatan Logo

Boko Haram 32 kişiyi katletti, yine kadınları kaçırdı

Nijerya’da terör örgütü Boko Haram 32 kişiyi öldürdü, 200 kişiyi kaçırdı.

Nijerya’nın kuzeyindeki Gumsuri köyüne saldıran Boko Haram örgütü, 32 kişiyi katletti. Onlarca kişiyi de kaçıran örgüt yine kadınları hedef aldı. Kaçırılanlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunduğu ifade ediliyor.

Nijerya'nın kuzeydoğu eyaleti Borno'da bir köyden en az 200 kişinin Boko Haram örgütü tarafından kaçırıldığı bildirildi. AA muhabirine açıklamada bulunan halk tarafından oluşturulan görev gücü sözcüsü Jubrin Gunda, "İsyancılar, Bintiri köyünü basarak, aralarında kadınların da bulunduğu 200'den fazla kişiyi kaçırdı" dedi.

Yerel yetkililerden Muhtar Buba, "Gençlerimizi öldürdükten sonra saldırganlar karılarımızı ve kızlarımızı kaçırdı" açıklamasını yaptı.

Chibok yolu üzerinde kalan Gamsuri'ye daha önce pek çok saldırı düzenlenmişti. Chibok'ta ise Nisan ayında 200'den fazla kız öğrenci Boko Haram tarafından kaçırılmıştı.

Boko Haram militanlarının, ülkenin kuzeyinde sadece kasım ayında düzenlediği saldırılarda 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Örgütün son beş yıldır düzenlediği saldırılarda çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 13 bin kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı