Gazete Vatan Logo

Bodrum modeline Fransızlar talip

Bodrum’da sağlıklı yaşam ve ‘ister kirala ister yaşa’ konseptini bir arada sunan Sianji Group, yatırımcısına euro bazında yüzde 8 kazanç garanti ediyor. Grubun konseptine Fransa ve Abu Dabi’den yatırımcılar talip oldu

Bodrum modeline Fransızlar talip

Turizm ve inşaat sektöründe 30 yıla yaklaşan bir tecrübeye sahip olan Sianji Group, Bodrum’da otel ve rezidans projeleriyle tanınıyor. Sianji Wellbeing Resort sağlıklı yaşam ve detoks üzerine yoğunlaşırken rezidans ve villalar Türkiye’de ilk kez uygulanan “İster yaşa, ister kirala” konseptiyle yatırımcısına kazandırıyor.

80 ile 250 metrekare arasında değişen süit ve villalar için euro bazında yüzde 8 kazanç garantisi veren Sianji Group, 140 villanın w 60’ını sattı. Şimdi ikinci etap olarak 20 villanın daha satışı yapılacak. Elde edilen kaynakla projenin Bodrum’a yayılması planlanıyor. Gruba yurt dışından da talep var. Fransa ve Abu Dabi’den gelen teklifleri inceleyen grup, SPA ve wellnes işletmecisi olarak yurt dışına açılmayı planlıyor.

İstanbul’u inceliyor

Rezidans konseptlerinin bir ilk olduğunu belirten Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, “Bu projeye 50 milyon dolar yatırım yaptık. Apart yaparak tapu vermeye ilk biz başladık. Sianji Residance’taki 140 villadan 60’ını sattık. 20 tanesini daha satışa çıkardık. Fiyatlar 382 bin eurodan başlıyor. Sahiplerinin isteğine bağlı olarak butik otel tarzında işletiyoruz ya da yüzde 8 euro bazlı kazanç garantili kiralanabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

20 villayı satıp kaynak yaratacaklarını kaydeden Çakır, “Yine Bodrum civarında benzer yatırım planlarımız var. Bu konsepti yaymak istiyoruz. Yurt dışından talepler alıyoruz. Fransız ve Abu Dabili yatırımcılardan teklif geldi. Konsepti ülkelerine taşımak istiyorlar. Teklifleri inceliyoruz” dedi.

İstanbul için de araştırma yaptıklarını dile getiren Çakır, şöyle devam etti: “Yeni havalimanı çevresinde yatırımcı olursa onlara anahtar teslim hizmet verebiliriz. İnşaatını da yaparız işletmesini de.”

Çin’den sağlık için geliyorlar

Resort hakkında da bilgi veren Recai Çakır, şöyle devam etti: “Dünyanın 7 harikasından biri Babil’in Asma Bahçeleri konseptinden uyarlanarak inşa edilen Sianji Wellbeing Resort, Bodrum’un yeni cazibe merkezi Kadıkalesi’nde 40 dönümlük alan üzerinde konumlanıyor. Türkiye’ye sağlıklı yaşam ve detoks turizmini kazandıran resort, Avrupa’nın En İyi Sağlıklı Yaşam ve Spa Merkezi ile Avrupa’nın En İyi Resort’u gibi birçok kategoride 22 uluslararası ödül aldı. Otelimiz 12 ay hizmet veriyor. Sadece sağlık programlarımız için Romanya, İngiltere, Çin, Katar, Rusya gibi ülkelerden misafirler konaklamaya geliyor.”

Haberin Devamı

Yıldız sistemi yeniden ele alınmalı

KızI Çisem Çakır ve oğlu Oytun Çakır’la birlikte grubun yatırımlarına yön veren Recai Çakır, bu yıl turizm sektöründe toparlanmanın başladığını ancak turist harcamalarının düştüğüne dikkat çekti. Çakır, şöyle konuştu: “Türkiye, şu anda turizm açısından hak etmediği yerde... Olumsuz algıdan dolayı insanlar gelmiyor. Bizdeki fiyatlar Fransa, İspanya, İtalya gibi ülkelerin dörtte birine geriledi. Türkiye’ye yönelik güvenlik algısını olumluya çevirdikten sonra turizm sektörü için uzun vadeli yol haritası oluşturmalı. Örneğin yıldız uygulaması… Artık otellere 5 yıldız üstü uygulamasının gelmesi lazım.”