Gazete Vatan Logo

Bir tek acentalar sevmiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin açtığı dava sonucu Mart ayında Türkiye’deki faaliyetleri durdurulan online rezervasyon portalı Booking.com’un yeniden açılması için görüşmeler sürüyor.

Bir tek acentalar sevmiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) açtığı dava sonucu Mart ayında Türkiye’deki faaliyetleri durdurulan online rezervasyon portalı Booking.com’un yeniden açılması için görüşmeler sürüyor. Turizmciler Booking.com’un yeniden faaliyete geçmesini isterken, TÜRSAB seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla buna karşı çıkıyor. Hükümet de Booking.com krizini çözmek için devreye girdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, Booking.com yetkilileriyle bugün görüşmesi bekleniyor.

Değerlendirme yapılacak

Başta Booking olmak üzere Türkiye’de kayıtlı olmayan diğer uluslararası firmaların bazı teşviklerle yasal faaliyet göstermesi hedefleniyor. Ekonomi Bakanlığı bürokratları, Bakan Zeybekci’nin buna ilişkin talimatı üzerine, faaliyetleri mahkeme kararıyla durdurulan Booking yetkilileriyle geçen aydan bu yana görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde söz konusu firmanın Türkiye’de kayıtlı olarak faaliyetlerini yürütmesi için bazı teşvik ve teklifler ele alındı. Zeybekci’nin şirket yetkilileriyle bugün yapacağı görüşmede de gelinen noktanın değerlendirilmesi planlanıyor. Bakan Zeybekci, Booking.com için “Yasakların kazananı yoktur, iki taraf da kaybeder, birisi az, diğeri çok. Booking’i Türkiye’ye kazandırmanın yollarını aramamız gerekiyor” demişti.

Haberin Devamı

Kaybetmemek gerekiyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Booking.com konusuyla ilgili yürüttüğü görüşmeler sonrasında şirketin faaliyetlerine tekrar devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Booking.com, üzerinde Türkiye’deki 13 bini aşkın işletmenin pazarlamasının yapıldığını, böyle bir platformu kaybetmemek, böyle bir platformla işbirliği içerisinde olmak gerektiğini söyledi.