Gazete Vatan Logo

Bir süre yüzü dinlendirmek gerekiyor

Okulunu bitirmek için oyunculuğa bir süre ara veren Yağmur Tanrısevsin bu süre zarfında atölyesinde birçok sanatsal çalışmaya imza attı. Yeterince dinlendiğini ve kendini beslediğimi anlatan Tanrısevsin, yakında ekrana dönmeye hazırlanıyor

Bir süre yüzü dinlendirmek gerekiyor

Sizi pek ortalarda görmüyoruz nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz? Hayat nasıl gidiyor?

Hayat güzel gidiyor. Üniversitede okuduğum yıllarda yoğun tempoda çalıştığım için okuluma yeterince vakit ayıramadım. Bu sene mezun oluyorum. Hem eğitim, hem dinlenme sürecindeyim. Kendime, aileme ve sevdiklerime vakit ayırmakla değerlendiriyorum zamanımı.

Dizilere ara mı verdiniz? Yeni projeleriniz olacak mı?

Evet bir süre ara vermek istedim bunun birçok sebebi var. Öncelikle uzun zamandır ekrandaydım ve dizi yoğunluğunda kendimi geliştirmek istediğim konularda zaman yaratma fırsatı bulamıyordum.

Üniversite eğitimim için de öyle. Bu süreçte ailem ve sevdiğim insanlarla olmak onlarla vakit geçirmek bana çok iyi geldi. Bu dönem Marmara Üniversitesi’ndeki eğitimimi tamamlıyorum ve en kısa zamanda yepyeni projelerle yine ekranlara dönmeye hazırlanıyorum. Tabi ki doğru projeyi seçmek ve içime sinen bir işin içinde olmak benim için çok önemli.

Hayalim dünyayı gezmek

Peki bu dönemde daha çok neler yapmaya ağırlık verdiniz?

Haberin Devamı

Okuluma ve oyunculuk adına eğitimlerime devam ettim. Bunun dışında evime kurduğum bir seramik atölyem var zamanımın çoğu orada geçiyor.

Tasarım yapmayı gerçekten çok seviyorum ve bu konuda kendimi geliştiriyorum. Spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum kendime zaman ayırıyorum. Bu arada dünyayı gezmek hayallerimden biri. Hem tatil yaptım hem de yeni yerler keşfetme fırsatım oldu.

Hangi ülkeleri gezdiniz? Bu yıl keşfettiğiniz yerler nereler?

Afrika’da Masaimara, Nairobi, Mombasa. Amerika’da San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, New york, Miami. Avrupa’nın birçok ülkesi, İtalya, Fransa, Hollanda, Lüksemburg, Almanya, Brüksel, Macaristan. Sonraki hedefim Uzakdoğu.

Kimseye statü ayrımı yapmam

Ne tarz rolleri kendinize uzak veya yakın görüyorsunuz?

Her role yakın olmam. Ama elimden gelenin en iyisini yapmak zorundayım. Rol değil, senaryo benim için çok önemli. Daha çok kendi kısm

Çalışmadığınız zamanlar yüzüm unutulur gibi bir korkunuz var mı?

Aslında yüzü dinlendirmenin, gözlem yapmak, kendinize yeni şeyler depolamak için daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ekran sizi özlüyor, siz de onu. İşinizde kendinizi geliştirdiğiniz ve zamanı doğru değerlendirdiğiniz sürece böyle bir korku yaşamazsınız.

Haberin Devamı

Son konuştuğumuzda seramik, heykel üzerine yapmayı planladığınız eller ile ilgili bir proje vardı. Benzer sanatsal çalışmalarınız olacak mı?

“Anlaşılmak bir düştür” projesi ile ilgili çalışıyorum. Aslında kendim için doğru zamanı bekliyorum. Bu proje ile ilgili yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacım var.

Yaptığınız en iyi şeyin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Sevmek ve saygı konularında hassasım. Genel olarak insanları, hayvanları, doğayı severim. Kimseye statü ayrımı yapmam. İnsan olabilmek önemli benim için.

"Anne olan ve işini çok güzel yapan bir sürü oyuncu var. Bu konuda Bergüzar Korel’i örnek alıyorum."

Zamanı gelince anne olacağım

Kısa süre önce teyze oldunuz. Nasıl bir duyguymuş teyzelik, anneliğe karşı bakışınızı etkiledi mi?

Ablamın anne olduğunu görmek, teyze olmak bambaşka bir duygu. Devamlı onları özlüyorum hiçbir anını kaçırmak istemiyorum. Zamanı gelince anne olmayı çok isterim.

Haberin Devamı

Oyunculukta annelik kariyeri olumsuz etkiler gibi görüşler var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir süre ara vermek gerekebilir ama tamamen etkileyeceğini düşünmüyorum açıkçası. Türkiye’de ve dünyada anne olan ve işini çok güzel yapan bir sürü oyuncu var. Bergüzar Korel bu konuda takdir ettiğim ve örnek aldığım isimlerden.

İlişkimizde çok mutluyuz

Ve aşka gelecek olursak, mutlu musunuz?

Mutluyum ve mutluyuz. İlişkimizi kendi içimizde yaşamayı seven bir çiftiz. Şu an her şey çok güzel gidiyor.

Oğuzhan Koç’la ilişkinize dair aldığınız ciddi kararlar var mı?

Bir ilişki içinde olmak zaten çok ciddi bir karar. Şimdilik bu kararla yetiniyoruz. Dediğim gibi çok içimizde yaşıyoruz ilişkimizi. Böyle daha mutlu ve güvende hissediyoruz. Birbirimize her konuda destek oluyoruz.

İddialı olmayı sever misiniz?

İddiam ancak kendimle olur. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım. İnsan ne kadar küçülürse o kadar büyür prensibiyle büyüdüm. Her zaman öğrenmem gereken çok şey olduğunu düşünüyorum.“Ben oldum” benden çok uzak bir cümle.

Haberin Devamı

"Bir ilişki içinde olmak zaten çok ciddi bir karar. Biz de şimdilik bu kararla yetiniyoruz."