Gazete Vatan Logo

Binlerce öğrenci ayakta!

Başbakan Erdoğan ile ODTÜ Rektörü'nün görüşmesi sırasında binlerce ODTÜ'lü 'Devrim' Stadı'nda buluştu

Binlerce öğrenci ayakta!

Devletin zirvesine de taşınan ODTÜ gerilimi dün üniversite kampüsünde yaklaşık 5 bin öğrenci ve akademisyenin katılımıyla “şenlik” havasında bir protestoya sahne oldu. Bir çok üniversitenin de desteğini alan ODTÜ’lü öğrenciler dün rektörleri Ahmet Acar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşürken, Devrim Stadyumu’nda “ODTÜ Ayakta” eylemini gerçekleştirdiler.

Binlerce öğrenci ayakta

Eylem nedeniyle ODTÜ’de yoğun güvenlik önlemleri alındı ve yerleşkeye girişler kapatıldı. Buna rağmen dışarıdan gelen öğrenci grubu özel güvenlik barikatını aşarak, eyleme destek verdi. Hazırlık Bölümü önünde toplanan öğrencilerin ve akademisyenlerin oluşturduğu yaklaşık 5 bin kişilik grup “ODTÜ ayakta AKP’ye direniyor” pankartı arkasında Devrim Stadyumu’na yürüyüşe geçti. “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek” sloganıyla stadyuma giren öğrenciler, sahada birbirlerine kenetlenerek “ODTÜ Ayakta” yazısını oluşturdular. Devrim marşlarını okuyan ve sloganlar atan öğrenciler daha sonra sahneye çıkan müzik gruplarını dinlemek üzere tribünlere çıktılar. Etkinlikte, Beyoğlu Kumpanya, Gülsen Tuncer, Grup Gün-doğarken, Marsis, Pınar Aydınlar, Sevinç Eratalay, Redd’den Güneş Duru ve Bulutsuz Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları sahne aldı.



Devrim Stadyumu

ODTÜ Stadyumu’ndaki ‘devrim’ yazısının hikayesi şöyle: ODTÜ stadyumunun tribününe, 1968’de Deniz Gezmiş’in altı arkadaşı dev harflerle ‘devrim’ yazdı. Yazı, 1970’li yıllarda üzerine dökülen talaş ve zift karışımının yakılmasıyla kalıcı hale getirildi. Bu yakma işlemi belli aralıklarla 1980 ve 1990’da da yapıldı ve yazı betona işledi. Yazının silinmemesinin bir nedeni de ODTÜ’lü öğrenciler tarafından kıskançlıkla korunması. 1993’teki ODTÜ şenlikleri kapsamında stadyumda Cem Karaca konseri vardı. Konser hazırlığı kapsamında ‘devrim’ yazısı bu kez binlerce mumla yazıldı. Devrim Statyumu konser ve spor etkinliklerinin yanısıra birçok öğrenci eylemine de ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.


Binlerce öğrenci ayakta

BİRBİRLERİNE KENETLENDİLER, "ODTÜ AYAKTA" YAZDILAR

Bütün üniversiteler adeta olimpiyat törenlerindeki yürüyüşlerde olduğu gibi ellerinde üniversitelerin isimlerinin yer aldığı pankartlarıyla geçit töreni yaptılar. Öğrenciler saha içine girip birbirlerine kenetlenerek 'ODTÜ Ayakta' yazdı.

Binlerce öğrenci ayakta

Öğrencilerin taşıdığı pankartlarda Kırıkkale, Selçuk, Düzce, Bülent Ecevit, Sakarya, Akdeniz, Gazi M. Akif Ersoy, Trakya, Abant İzzet Baysal, Ege, Çukurova, Mersin, Kocaeli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitelerinin isimleri yer aldı.



MUHARREM İNCE VE NEJAT YAVAŞOĞULLARI DA DESTEK VERDİ

Binlerce öğrenci ayakta
Öğrenciler, “Faşizme karşı omuz omuza, ODTÜ yürüyor gelenek sürüyor, AKP defol üniversiteler bizimdir, YÖK kalkacak polis gidecek üniversitelerimiz gülecek” sloganları attı.

ODTÜ’nün öğrencileri şehir dışında ve Ankara’daki diğer üniversitelerden çok sayıda öğrenci destek için geldi.



CHP’li vekil Muharrem İnce, Bulutsuzluk Özlemi solisti Nejat Yavaşoğulları ve Redd Grubu üyeleri de destek olmak için ODTÜ’ye geldiler.



GÖRÜŞME SONA ERDİ, REKTÖR TEK KELİME ETMEDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün basın toplantısında ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili, “‘Samimi bir havada protesto’ diyen akademisyenler mesleği bıraksınlar” açıklamasının ardından bugün ODTÜ Rektörü Ahmet Acar ile biraraya geldi.

Binlerce öğrenci ayakta
Görüşme bir saat sürdü. ODTÜ Rektörü Acar, gazetecilere hiçbir açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

Haberin Devamı