Gazete Vatan Logo

Binali Yıldırım'dan flaş açıklama

Dün akşam Ahmet Davutoğlu'nun adaylığı açıklandığı sırada basın açıklaması yapacağını duyuran Binali Yıldırım, merakla beklenen konuşmasını gerçekleştirdi. Yıldırım, istifa iddialarına basın açıklamasından yanıt verdi.

İşte konuşmasından satır başları:

Bugün iki basın toplantısı daha oldu. Çok moralinizi yükseltecek şeyler duymamış olabilirsiniz. Ben bunu telafi etmek için güzel şeyler söyleyeceğim. Hepiniz hoş geldiniz.

Kurucularından birisi olduğum Ak Parti’nin bir neferi olarak partimle her zaman iftihar ettim. AK Parti’nin katılımcılığı, ürettiği siyaset itibariyle Türk siyasi hayatına yeni bir model oluşturduğunu hepimiz biliyoruz.

Milletimiz kendi iradesine ne pahasına olursa olsun sahip çıkan AK Parti’ye 2002’de başlayan desteğini üst üste yapılan bütün seçimlerle artırmış ve her seferinde tek başına iktidara getirmiştir.

En son olarak da bilindiği gibi daha önce yapılan anayasa değişikliğine istinaden cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ön gören değişiklik gereğince 10 Ağustos’ta da cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşmiş ve partimizin kurucu genel başkanı 59-60-61’nci hükümetlerin başbakanı değerli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş 12’nci cumhurbaşkanı olarak halkımızın desteğiyle bugünlere geldik.

Haberin Devamı

Kurucusu olduğum partiyle her zaman iftihar ettim. AK Parti'de liderlik kavgası olmaz. Davutoğlu'nun isminin açıklanmasından memnun oldum, başarılar dilerim.

Dün basın toplantısını duyurduğum andan itibaren özellikle de sosyal medyada haber trafiğinin başladığını gördük.

Özellikle yoğunlaşılan şey Binali Yıldırım ne diyecek, aykırı bir çıkış mı yapacak gibi bir takım spekülasyonları maalesef izledim.

30 Mart seçimleri paralel yapı ile mücadeleyle geçmiştir. 30 Mart'ta kimse bu ülkeyi dizayn etmeye kalkmasın mesajı verilmiştir. Paralel yapı ile mücadele bu ülkenin istiklal mücadelesidir.

Şunu söylemek istiyorum. Bu basın toplantısında, bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Bunun için bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler maalesef bu sefer de elleri boş dönmüştür.

28 Ağustos'tan sonra ülkenin gerçek gündemine döneceğiz.

Bugüne kadar parti içinde görevlere talip olmadım. Verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım.

Haberin Devamı

Bir kez daha Sayın Davutoğlu'nu kutluyorum. Bu partinin bir neferi olarak 62. Hükümete tüm desteğimi vereceğim. Hiçbir zaman görev beklentisi içinde olmadım. Bir kırgınlık yok. Gönüllerde olmayı tercih ettim