Gazete Vatan Logo

Bimer başvurusu nasıl yapılır? Bimer başvuru sonucumu nasıl sorgularım?

Bimer başvuru ve sorgulama işlemleri sayesinde siz de düşüncelerinizi kolayca internet üzerinden ilgili makamlara iletebiliyorsunuz. Bimer başvuru ve sorgulama işleminin ayrıntıları haberimizde.

Bimer başvurusu nasıl yapılır? Bimer başvuru sonucumu nasıl sorgularım?

Genel olarak vatandaşlar olarak bizler bir yönetim içerisinde hayatımızı sürdürmekteyizdir. Yaşadığımız zaman dilimi içerisinde başbakanlık ile yönetilen il ilçe ve köylerde bu yönetim gerçekleştirilir. Şehir hayatı hem iyi hem de kötü yanları olsa bile vatandaşlar bu yönetimden bazen sıkılabilir, bazı işleyişlerin iyi olmadığına kanaat getirebilirler. Bu nedenle vatandaşların sağlaması gereken işlemlerden biri olan Başbakanlık ile iletişime geçerek dilek istek ve şikâyetlerini gerekli kişilere iletmeleri gerekir. Bunun için de artık internet sisteminde meydana gelen ilerlemeleri kullanabilirsiniz. Başbakanlık İletişim Merkezi olarak hizmet veren bu sistemden yararlanabilmek için kullanılan bu işlemden dilediğiniz şekilde yararlanabilirsiniz.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlık İletişim Merkezi olarak bilinen bu sisteme kısaca Bimer adı verilir. Bimer başvuru ve sorgulama yaparak istediğiniz şehirde ters gittiğini düşündüğünüz durumları belirterek hizmet almayı sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Bimer başvuru ve sorgulama işlemine giriş yapmaktır. Herkese açık olarak hizmet veren bu bimer başvuru ve sorgulama işlemine giriş yapmak oldukça kolaydır. Bimer başvuru ve sorgulamanızı işte bu şekilde oldukça kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda ki yazımızda da sizlere bimer başvuru ve sorgulamaya nasıl giriş yapacağınız hakkında geniş bilgi vereceğiz. Bimer başvuru ve sorgulama işlemi için interneti kullanmanız gerekir. İnternet aracılığı ile e-Devlet sistemine bağlanarak bu sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bimer başvuru ve sorgulamanızı yapabilmek için e-Devlete giriş yapmanız gerekir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için de sizler üç farklı giriş yollarını kullanabilirsiniz. Ancak vatandaşlara en kolay gelen ve en çok tercih edilen giriş seçeneklerinden biri ise e-Devlet şifresi ile giriştir. Yapmamız gereken kamu işlemlerinizi gerçekleştirirken gereken işlemlerden biri de bu sisteme giriş yapmaktır. Bu uygulamaya giriş yapmakta oldukça kolay ve de bir o kadar da pratiktir. Vatandaşların bu noktada yapması gereken ilk şey e-Devlet şifresi almaktır. Sisteme girişinizi gerçekleştirmek içinde yapmanız gereken ilk şey en yakınınızda bulunan merkez PTT şubesine gitmektir. Orada bulunan görev memura e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Görevli kişi de sonrasında sizleri işlem yapabilmek için T.C. kimlik numaranız ve 2 TL işlem ücretini ister. Bunları görevli memura takdim ediniz. Hemen ardından size kapalı bir zarf ile beraber içerisinde yer alan e-Devlet şifrenizi verecektir. Sahip olduğunuz bu e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparken kullanmanız gerekir. Ancak bu şifre tek seferlik giriş için yeterlidir. Sonrasında karşınıza gelen yönergeler ile sizlerden kendinize özel başka bir şifre belirlemeniz istenir. Sizler de bunun için kendinize bir şifre belirleyiniz. Ardından artık sisteme giriş yaparken bu şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz. İçerisinde bulunan hizmetler kısmından bimer başvuru ve sorgulamayı seçerek karşınıza çıkacak olan sayfada yer alan dilek ve isteklerinizi sisteme girmeniz gerekir. Sonrasında da sizler en kolay şekilde bimer başvuru ve sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı