Gazete Vatan Logo

BİMER başvurusu ile şikayetlerinizi ilgili makamlara iletebilirsiniz!

BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlara çok ciddi kolaylıklar sağlıyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranında vatandaşlar BİMER başvurularını kolaylıkla yapabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Başbakanlık tarafından hizmet veriyor.

BİMER başvurusu ile şikayetlerinizi ilgili makamlara iletebilirsiniz!

Kamu hizmetlerinde son yıllarda internet gelişimi çok önemli bir rol üstlenmeye başladı. Özellikle de modern yüzyıl dünyasında teknolojik açıdan yaşanan hızlı gelişmeler, insanların yaşamlarının her alanında çok daha pratik ve çok daha kaliteli çözüm ve hizmet fırsatlarından yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağladığından bu fırsatların kamu hizmetleri alanında da etkin olarak kullanılabilmesi amacı ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısı vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinde aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Günümüzde elektronik hizmet anlayışını en etkin şekilde uygulamaya alan devlet kurumu olan Başbakanlık, internet ortamında BİMER başvuru ve sorgulama ekranını hizmete açarak, vatandaş ve devlet iletişimi konusunda modern dünya standartlarına uygun bir iletişim kanalı alternatifi oluşturuyor. Zaten modern toplum yaşam anlayışı çerçevesinde vatandaşın, her zaman devleti ile iletişimde olabilmesini sağlayacak iletişim kanalları Başbakanlık tarafından sunuluyordu. Ancak çağın teknolojik imkanları çerçevesinde sunulabilen eski iletişim kanalı alternatifleri hem daha uzun soluklu hem de daha zorlu bir işlem trafiğinin ortaya çıkmasına neden oluyordu.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet gibi insanların yaşamlarında her dakikanın fazlasıyla değer kazanmasına yol açan modern yüzyıl teknolojileri Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara sunmakta oldukları hizmetlerinde de internet altyapısını kullanmalarını gereklilikten ziyade elzem hale getirmiştir. Bu kapsamda Türkiye’deki vatandaş ve devlet arasındaki iletişim modern yüzyıl teknolojisiyle elde edilen standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile Başbakanlık tarafından internet ortamı üzerinde online IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. İnternet ortamı üzerinden vatandaşların, devlet ile iletişime geçebilme ve her konuya ilişkin olarak destek alabilmesini sağlamakta olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılımın web portalı ekranı olarak vatandaşlara hizmet veren BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden vatandaşların yapacakları BİMER başvuruları bu özel yazılım aracılığı ile ilgili devlet birimlerinde görevli olan personellere en hızlı şekilde ulaştırılıyor. İlgili personeller tarafından her mesai gününde işleme alınan BİMER başvurularında vatandaşların gerçekleştirdikleri istek, öneri ve şikayet bildirimleri için geri dönüşler en geç 30 gün içerisinde sağlanırken, BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılabilen bilgi edinme başvurusunda ise geri dönüşler en geç 15 gün içerisinde sağlanıyor. Böylelikle vatandaşların diğer iletişim kanallarıyla devlet ile iletişime geçmek yerine Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanması halinde çok daha etkin ve çok daha hızlı bir şekilde geri bildirimler alabilme şansına sahip olabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde BİMER başvurusu gerçekleştirecek vatandaşların başvuru işlemleri sırasında kesinlikle başvurularına ilişkin olarak talep edilen iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri gibi bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmeye dikkat etmeleri gerekiyor. Bu şekilde son derece pratik bir şekilde BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı son dönemlerde oldukça yoğun şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor.