Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru ve başvuru sonucu sorgulama ekranı!

Devlet hizmetleri veya kamu personelleri ve yöneticileri ile ilgili tüm şikayetler BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yapılabiliyor. Vatandaş devlet hizmetlerine ilişkin tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak yapılabildiği gibi bilgi edinme hakkı kanunu kapsamındaki bilgi edinme talepleri de daha hızlı bir şekilde yapabiliyor. Ayrıca kuruma yapılan başvurular internet üzerinden BİMER başvuru ve sorgulama ekranından takip edilebiliyor.

BİMER başvuru ve başvuru sonucu sorgulama ekranı!

Teknoloji etkileri günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurum ve hizmetlerinde de kendisine en etkin şekilde gösteriyor. Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin altyapısal bazda kamu kurumlarınca etkin biçimde vatandaşa sunulan hizmetlerde kullanılması vatandaşa hem devlet hizmetlerinde önemli avantajlardan yararlanabilme imkanı sunuyor hem de işlemlerini daha kolay ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı sunuyor. Bu kapsamda vatandaşın devleti ile olan iletişiminde yeni bir iletişim kanalı olarak hizmet vermeye başlayan teknoloji odaklı BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ön plana çıkıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaş artık elektronik ortam üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım aracılığı ile web portalı üzerinden hizmet vermeye başlayan BİMER başvuru ve sorgulama ekranından son derece pratik bir şekilde devlet hizmetleri ve devlet birimleri ile ilgili olarak Başbakanlık ile iletişim kurabiliyor. Vatandaşın devlet kurumları tarafından sunulan hizmetler ve uygulamalar açısından yaşadıkları mağduriyetleri Başbakanlık ilgili birimlerine pratik ve daha etkin bir şekilde ulaştırabildiği gibi hem devlet birimleri hem de devlet kurumları personellerinin etik dışı uygulamalarına ilişkin olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini daha pratik ve daha kolay bir şekilde ulaştırabilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Bu sebep ile de günümüz modern Türkiye’sinde internetin hızla yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte de vatandaş ve devlet arasındaki iletişimde çok daha aktif ve çok daha etkin bir iletişim kanalı BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile oluşturuluyor. Vatandaşın devlet kurumlarındaki hizmet sorunları ve aksaklıkları yada devlet kurumlarındaki üst kadroda yer alan yöneticilerin etik olmayan hizmet ve uygulamaları ile ilgili olarak yaşanan sorun ve mağduriyetleri doğrudan Başbakanlığa iletebilme imkanına sahip olabiliyor. Binlerce şikayet, istek ve öneri bildirimi Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama uygulaması üzerinden doğrudan Başbakanlık yetkili birimlerine iletilebildi. Vatandaş açısından devlet birimleri ile iletişimleri yönünden sağlamakta olduğu önemli zaman tasarrufu ve kolaylıkları dışında etkin sonuç alma fırsatları dolayısı ile günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık ve vatandaş arasındaki iletişim interatif bir şekilde kurulabilmesi amacı ile vatandaş tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar artık BİMER ALO 150 hattı üzerinden sabit veya cep telefonlarından arama gerçekleştirerek, iletişim kurabilme şansına sahip olabilir. Başbakanlık İletişim Merkezi yani BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti özellikle de vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarının sürekli olarak açık kalmasını sağlamak ve Başbakanlığa başvurularının her zaman ve her ortam içerisinde kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılmaktır. Vatandaşın BİMER başvuru ve sorgulama hizmetlerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde yararlanabilmesini sağlamayı amaçlayan Başbakanlık tarafından elektronik ortam hizmetlerinin yanı sıra mobil olarak da hizmetler sunuluyor. Başbakanlığın vatandaşa sunduğu bu iletişim kanalı ile birlikte Türkiye’de devlet kurumu hizmetlerinde teknolojik entegrasyon ve modernizasyon çalışmaları etkin bir şekilde oluşturuluyor.

Haberin Devamı