Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sorgulaması nereden yapılır?

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranından başvurular kolayca yapılabiliyor. Anlaşılır ve kolay kullanılabilirliğe sahip ara yüzü üzere sahip BİMER başvuru ve sorgulama ekranından başvurular tüm vatandaşlar tarafından yapılabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan veya Türkiye’de ikamet eden yabancı vatandaşlar tarafından BİMER başvuru ve sorgulama ekranı kullanılabiliyor.

BİMER başvuru sorgulaması nereden yapılır?

Türkiye’de internet altyapısı son yıllarda yaygın olarak kullanılıyor. İnternetin günlük yaşamın her anında mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde insanlar tarafından kullanılıyor olması pek çok işlemde ciddi kolaylıklardan yararlanabilme şansı veriyor. Günümüzde internet altyapısının gün içerisinde yaygın şekilde kullanılıyor olması internet hizmetlerinin de daha geniş kapsama ulaşmasına ve bireysel alanın dışına da çıkmasına yol açıyor. Özellikle günümüzde kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısının yaygın olarak kullanılıyor olması internet üzerinde vatandaşlara yönelik olarak BİMER başvuru ve sorgulama gibi çok önemli dijital kamu uygulamalarının sunulmasına yol açıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz Türkiye’sinde 21.yüzyıl teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerden faydalanılarak kamu kurum ve kuruluşları tarafından vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinin sanal ortama taşınması vatandaşa yaşamının her aşamasında yararlanmakta olduğu internet fırsatlarından kamu işlemleri konusunda da yararlanabilme şansı veriyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojisini etkin biçimde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruluşlarının başında gelen Başbakanlık bünyesindeki Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamında BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlara çok önemli bir kolaylık sağlıyor. Günümüz Türkiye’sinde vatandaşların devlet kurumları ile olan iletişimlerinde internet kolaylıklarından yararlanabilmesini sağlayan BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı, hizmet vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca vatandaş tarafından kesintisiz olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar devlet birimleri ile ilgili olarak her türlü konuya ilişkin olarak bildirim ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından vatandaş-devlet iletişiminde modern altyapıya sahip yeni bir iletişim kanalının oluşturulabilmesi amacı ile BİMER başvuru ve sorgulama ekranı internet ortamı üzerinde hizmete açılırken, vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden BİMER başvurusu yapabiliyor. Mobil akıllı cihaz teknolojisinin hızla yaygınlaşması ile birlikte vatandaşların nerede olursa olsun internete erişim sağlayarak internet ortamındaki Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak, devlet ile iletişime geçebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar devlet kurumları ve hizmetleri ile ilgili olarak var olan tüm istek, öneri ve şikayetbildirimleri ile birlikte bilgi edinme başvurularını da Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapabiliyor. Üstelik BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden dakikalar içerisinde yapılabilen BİMER bildirimlerine en geç 30 gün içerisinde geri dönüş sağlanırken, bilgi edinme başvurularına dönüşler en geç 15 gün içerisinde sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan BİMER ekranı üzerinde vatandaşların başvuru ve bildirim işlemleri sırasında kendisinden istenen iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri kısımlarını eksiksiz ve hatasız olarak doldurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle de iletişim bilgileri sırasında verilen elektronik posta adresine doğrulama mailinin gönderiliyor olması doğrulama işleminin tamamlanarak, başvurunun geçerlilik kazanabilmesi için hatasız ve eksiksiz olarak verilmesine dikkat edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı