Gazete Vatan Logo

BİMER başvuru sonuçları nereden sorgulanıyor?

Başbakanlık vatandaş iletişiminde yeni iletişim kanalı BİMER başvuru ve sorgulama ekranı oldu. Son yıllarda vatandaşlar BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devletle iletişime geçebiliyor. Vatandaş BİMER başvuru ve sorgulama ekranıyla birlikte tüm devlet başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyor.

BİMER başvuru sonuçları nereden sorgulanıyor?

Teknolojik gelişmeler sayesinde günlük yaşamı içerisinde yakalamış olduğu imkanlar ile birlikte günlük ihtiyaçlarını dahi son derece pratik ve kolay bir şekilde karşılayabilme şansını yakalayan insanlar teknoloji ve dolayısı ile de internet hizmetlerini oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmayı tercih ediyor. Yaşamının her noktasına yönelik olarak önemli hzimet çözümlerinden yararlanabilme şansına sahip olduğu internet altyapısı bireysel alanın dışına da çıkarak hem kurumsal hem de kamusal alanlarda da etkili çözümler sunuyor. Özellikle Türkiye’de yoğun olarak internet altyapısını kullanmaya başlayan kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlara sunmakta oldukları kamu hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern standartları yakalayabiliyor. Başbakanlık ise bu hizmet anlayışının vatandaş ve devlet arasındaki iletişim tercihlerinde de etkin olarak uygulanabilmesi amacı ile internet ortamı üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranını hizmete açtı.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan ve internet altyapısının avantajlarından yararlanarak devlet ile iletişime geçebilme imkanına sahip olabildiği BİMER başvuru ve sorgulama iletişim kanalı, Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açıldığı günden bu yana milyonlarca vatandaş tarafından oldukça yoğun şekilde kullanıldı. Milyonlarca BİMER başvurusunun gerçekleştirildiği modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaş herhangi bir konuya ilişkin olarak ilgili devlet birimlerinden geri dönüşler alabilme şansına sahip olabiliyor. Üstelik vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden ve günün her saatinde kullanabilmekte oldukları BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı ile birlikte posta yolu veya bireysel başvuru yöntemi ile yapılan iletişim tercihlerinde yaşadığı zaman kayıplarından kurtulabiliyor.

Çünkü günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinin teknoloji kullanan vatandaşları, artık internet üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile sadece dakikalar içerisinde BİMER başvuru bildirimlerini ilgili devlet birimlerine ulaştırabilme şansına sahip olabiliyor. Üstelik Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım ile birlikte vatandaşların internet ortamında yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapmış oldukları BİMER başvuruları ilk mesai gününde devlet birimlerindeki ilgili birimde görevli olan kamu personelleri tarafından işleme alınıyor. Bu şekilde daha hızlı ve daha seri şekilde işleme alınan BİMER başvuruları ile vatandaşlar istek, öneri ve şikayet bildirimleri ile birlikte bilgi edinme başvuruları için daha hızlı geri dönüşler alabiliyor.

Haberin Devamı

Öyle ki günümüzde vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirdikleri istek, öneri ve şikayet bildirimleri için en geç 30 gün, bilgi edinme başvuruları için en geç 15 gün içerisinde geri dönüşler sağlanıyor. Vatandaşlarda internet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden bu süreç içerisinde BİMER başvuru durumu sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden de kullanabildikleri BİMER ekranında kendisinden istenen iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri kısımlarını eksiksiz ve hatasız olarak doldurduktan sonra ilgili BİMER başvurularına dair kolay anlaşılır ve açıklayıcı bir metin hazırlamaları da istenmektedir.

Haberin Devamı