Gazete Vatan Logo
Magazin Bill Cosby'nin 'cinsel saldırı' davası bugün başlıyor

Bill Cosby'nin 'cinsel saldırı' davası bugün başlıyor

50'den fazla kadına cinsel saldırı suçlamasıyla suçlanan bir zamanların ünlü ABD'li komedyeni Bill Cosby'nin iki hafta sürecek cinsel saldırı davası Pennsylvania'da bugün başlıyor. Bill Cosby, 10 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya...

Bill Cosby'nin 'cinsel saldırı' davası bugün başlıyor

ABD'li ünlü komedyen Bill Cosby, eski bir üniversite çalışanıyla 2004'te yaşandığı iddia edilen olayla ilgili "ağır cinsel saldırı" suçlamasıyla itham edilmişti. İddianın sahibi eski Temple Üniversitesi çalışanı Andrea Constand adlı kadın, Cosby'nin kendisini kandırarak ilaç verdikten sonra cinsel saldırıda bulunduğunu savunuyor.

Altın Küre ve Emmy ödüllü ABD'li komedyene açılan bu davadan sonra Judy Huth adında bir kadın da kendisine 15 yaşındayken cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle dava açmıştı.

Judy Huth, dava dilekçesinde, o dönemde kendisi ve 16 yaşındaki bir arkadaşının, Bill Cosby ile film setinde tanıştığını, ünlü oyuncunun Tenis kulübüne davet ettiğini, sonrasında Los Angeles'taki malikanesine götürdüğünü, burada rızası olmadan kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini savunuyor.

Cosby, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor. İki hafta sürecek davada Amerika Birleşik Devletleri'nin O.J. Simpson'dan sonraki en büyük ünlü davası olarak kabul ediliyor.

Cosby ve kızı Ensa suçlamaların ırkçılıkla ilgili olduğunu savunuyor. Benzer suçlamalarla karşı karşıya kalan beyazların daha katlanılabilir sonuçlara maruz kaldığını savunuyorlar.

Haberin Devamı

Cosby'nin 2000 yılından beri 60'dan fazla kadının şikayeti karşısında işi gerçekten zor gözüküyor. Suçlamaların benzerliği, kadınların medya sektöründe kariyer bekleyen insanlar olması, uyuşturucu ve içeceklere katılan ilaçların hepsinin aynı olması Cosby'nin işinin oldukça zor olduğu gösteriyor.

Mağdurların ifadelerindeki saldırıların Cosby'nin Kuzey Amerika'yı bir komedyen olarak turlarken otel odalarında ve soyunma odalarında yapması da benzeşiyor. Fakat yasa gereği bu mağdurlar mahkemede tanıklık yapamayacak. Fakat yine de etkilerinin jüri kararını verirken büyük rol oynayacağı ortada. Bu mağdurlardan sadece bir tanesi esas mağdur Constand lehine ifade verebilecek. İddiaya göre bu tanık da Cosby'nin sahip olduğu acentelerden birinde çalışırken Cosby tarafından hapla etkisiz hale getirilmiş.

BILL COSBY KİMDİR?

William Henry Bill Cosby Jr., 12 Temmuz 1937 tarihinde Philadelphia, Pennsylvania Germantown mahallesinde doğdu .

Haberin Devamı

Babası Deniz Kuvvetlerinde görevli Ilan Cosby, annesi Anna evlerde temizlik işleri yapardı. 8 yaşındayken, erkek kardeşi James, öldüğünde Cosby büyük bir şok yain gelirine katkıda bulunmak için ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. daha sonra da bir süpermarkette bir iş bulmuş çalıştı.

ABD Donanmasına 1956 yılında katılmadan önce birkaç ufak tefek işte çalıştı. Donanmadan ayrıldıktan sonra, Temple Üniversitesi'ne kaydolan Cosby bir kafe-barda barmen olarak işe girdi ve orada şovmenliğe başladı.

İlk işi bir casusluk dizisi olan ‘I Spy’dır. (1965-1968) Bill Cosby , “I Spy” (1965) ile Emmy ödülü kazanan ilk siyah sanatçı oldu. Bill Cosby’nin en başarılı işi ise, NBC'nin 1984 ile 1992 yılları arasında yayınlanan dizisi Cliff karakterini canlandırdığı ‘Cosby Show’ dur. Cosby bu diziyle 'Amerika'nın babası' lakabını almıştır. Bu karakter ona Emmy ve Altın Küre olmak üzere çok sayıda ödül getirmiştir.

Diziden sonra Cosby, Nickelodeon Kids’te program yaptı. 2009’da Just for Laugh adlı ünlü komedi festivalini sundu ve 2009'da Mark Twain Prize for American Humor ödülünü aldı. Komedyen aynı zamanda Afro-Amerikalı toplumun hakları için mücadele veriyordu.

Haberin Devamı

Bill Cosby ; 25 Ocak 1964 tarihinde Camille Olivia Hanks ile evlenmiş ve 5 çocuğu olmuştur. Dört kızı ve bir oğlu vardır.

Tüm çocuklarının adı ‘E’ harfi ile başlar. Tek oğlu Ennis, 1997 yılında Kaliforniya otoyolunda arabasının lastiğini değiştirirken vurularak öldürülmüştür

Ayrıca Harlem Globetrotters ile ömür boyu sözleşme imzaladığı bilinmektedir. (Akşam)