Gazete Vatan Logo

SSK Bağkur sorgulamalarını online yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK ağı internette SSK Bağ-Kur sorgulama dönemini başlattı. Sigorta prim ödemelerinizle ilgili her türlü güncel sigorta bilgisini internetteki online SSK Bağ-Kur sorgulama işlemiyle öğrenebilirsiniz. Online SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinizi e-Devlet üzerinden güvenle yapabilirsiniz.

SSK Bağkur sorgulamalarını online yapabilirsiniz!

Türkiye’de kamu alanında internet altyapısının etkin kullanımı vatandaşlara kamu işlemleri konusunda çok ciddi fırsatlar sunuyor. Özellikle de modern yüzyıl dünyasının insanlarının her alanında etkin şekilde kullanabildikleri internet altyapısını kamu işlemleri konusunda da kullanabilme şansı veren dijital kamu hizmetleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ön plana çıkıyor. Günümüz gelişen ve büyüyen Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı hizmetleri ile SSK ve Bağkur sigortalısı tarafından online SSK Bağkur sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta mükelleflerinin hizmetine açılmış olan e-SGK ağı hizmetleri ile birlikte Türkiye’deki bir her bir sigortası mükellefinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de Türkiye’de vatandaşların en çok işlem gerçekleştirmekte olduğu başlıca kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde her zaman yoğun bir işlem kuyruğu bulunuyor. Bu durum özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir kamu kurumunda olduğu gibi hizmet faaliyetlerini sunduğu mesai saatleri içerisinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri konusunda ciddi zorluklar ortaya çıkartabilmektedir.

Haberin Devamı

Günümüz modern yüzyıl teknolojisini sigorta hizmetlerinde aktif şekilde kullanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu bu şekilde hem kurum içi işleyişini hızlandırabilmeyi ve böylelikle iş yükünü hafifletebilmeyi hem de sigorta mükelleflerine çağdaş ve modern standartlarda sigorta hizmetleri sunabilmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemini elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebiliyor olması mesai saatleri içerisinde veya dışında günün herhangi bir saatinde istedikleri noktadan sigortalarının en güncel hizmet bilgilerini ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama işlemi sayesinde SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin günlük yaşam koşturmasından geri kalmak gibi çok ciddi sorunlara yol açan zaman kayıpları yaşamasının önüne geçiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamaları sayesinde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebildikleri SSK Bağkur sorgulama işlemi ile Türkiye’deki her bir Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi ve Bağkur sigorta mükellefi sigortasının en güncel hizmet dökümüne ulaşabiliyor.

Bu çerçevede internet ortamından kolaylıkla dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan SSK Bağkur sorgulama işlemi ile SSK ve Bağkur sigortalısı sigorta sicil numarası, sigorta hizmet süresi, sigorta prim ödemeleri, sigorta ilk işe giriş, sigorta işe giriş-çıkış bilgileri ve sigorta müstahaklık durumu gibi en önemli güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen ve sanal devlet portalı üzerinde yapılacak her işlemden önce kimlik doğrulama yapılması gerektiğinden sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemi öncesinde de kimlik doğrulama yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı