Gazete Vatan Logo

Periscope'tan sürpriz yayın süresi güncellemesi!

İnternet üzerinden canlı yayının öncülerinden olan Periscope tarihi bir güncellemeye imza attı. Kullanıcılarına kolaylıklar sunmaya devam eden Periscope'un yeni uygulaması nedir? İşte tüm detaylarıyla Periscope'un yeni gücncellemesi...

Periscope'tan sürpriz yayın süresi güncellemesi!

Periscope'ta yapılan yayınlar artık kalıcı hale getirildi. Merak edilen soru ise bu güncellemenin nasıl kullanılacağı ve detayları. Periscope internet üzerinden canlı yayın kategorisinde lider konumunu sürdürüyor. İşte Periscope yeni uygulaması ve ayrıntılar...

Ancak bugüne kadar Periscope üzerinden yapılan yayınlar sadece 24 saate kadar saklanıyordu ve sonrasında izlenemiyordu. Platform şimdi videoları sonsuza kadar saklama seçeneğinin testlerini yapıyor.

Henüz Deneme Süresinde

Yeni özellik şuanda açık beta olarak kullanılıyor yani hemen uygulamaya girip deneyebilirsiniz. Açıklamayı ise platformun CEO’su Kayvon Beykpour yaptığı canlı yayında duyurdu. Videoları kalıcı olarak saklamak için canlı yayının başlığına #save etiketini eklemeniz yeterli. Çalışmaların arasında bir de videoları telefona kaydetme özelliği de mevcut. Yaptığı açıklamada Beykpour #save etiketi ile yapılan bu işlemin özellik tam sürüme geçtiğinde kalkacağını ve özelliğin resmi bir kısmı haline geleceğini belirtti. Bir süre için #save etiketli videolarda bir ön hazırlık veya video sonrası düzenleme gerçekleşmeyecek.

Haberin Devamı

Periscope üzerinden yaptığınız yayınları kaydetmeye yarayan Katch gibi üçüncü parti uygulamalara ise bu haber oldukça kötü. Bu uygulamalar üzeriden yayınlarınızı daha sonra başka bir yerde yayınlamak üzere kaydedebiliyordunuz. Bu yeniliğin uygulamanın kullanımını arttırması da bekleniyor. Şirket geçtiğimiz günlerde veteran gazeteci ve editör Evan Hansen‘i bünyesine katmıştı. Hansen platform üzerindeki yayınların editöryal bölümünün geliştirilmesi üzerine çalışacak. Bu adım ile beraber Twitter’ın canlı yayın platformu Facebook Live‘ın izinden gidiyor diyebiliriz. Facebook’un canlı yayın özelliği geldiğinden beri yapılan yayınlar kalıcı olarak saklanabiliyor.