Gazete Vatan Logo

Microsoft'tan yepyeni bir işletim sistemi geliyor

Microsoft Google'ın Chrome OS işletim sistemine karşı Windows Lite versiyonunu geliştiriyor. Bakın çift ekranlı cihazlar için geliştirilen sürümün özellikleri neler...

Microsoft'tan yepyeni bir işletim sistemi geliyor

Microsoft'un yeni bir işletim sistemi hazırlığında olduğu biliniyordu, dev şirket Chromebook rakipleri ve çift ekranlı cihazlar için sunulacak olan Windows Lite versiyonu adına çalışmalarını hızla sürdürüyor. Google'ın Chrome OS işletim sistemine karşı geliştirilen Windows Lite, diğer sürümlere karşı oldukça sade tasarıma sahip olacak.

Genel olarak çift ekranlı cihazlar için geliştirilen sürümün Windows 10'un daha sadeleştirilmiş hali olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Aynı zamanda Chrome OS işletim sistemine oldukça benzeyen versiyon Chromebook cihazlar için iyi bir seçenek olarak gözüküyor. Temel ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabileceğiniz Windows Lite x86 ve ARM destekleriyle gelecek.

Windows Lite İşletim sisteminin ne zaman tanıtılacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmasa da Mayıs ayında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Tanıtılması beklenen versiyonun aynı zamanda katlanabilir ekranlı bilgisayarlarda da kullanabileceği söylenenler arasında. (Hürriyet)