Gazete Vatan Logo

Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da Teknosfest’e katıldı. Önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı ile ilgili konuştu. Cunhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan KIZILELMA insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir.” dedi. Bu açıklamaların ardından pek çok kişi de Bayraktar Kızılelma ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? İşte detaylar…

Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler?

Samsun’da Teknosfest’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Teknioloji hamlesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar Kızılelma’nın Kızılelma insansız savaş uçağının dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görüldüğünü ifade etti. Bu konuşmanın ardından pek çok kişi de Bayraktar Kızılelma ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? İşte detaylar…

BAYRAKTAR KIZILELMA NE ZAMAN GÖKLERDE OLACAK?

Teknofest Karadeniz’in en çok ilgi gören yerli ve milli insansız hava uçağı Kızılelma, festivalin baş köşesinde sergileniyor. Baykar CEO’su İhlas Haber Ajansı mikrofonuna yaptığı özel açıklamada hedeflerinin en kısa sürede Kızılelma’nın uçuşunun gerçekleşmesi olduğunu ifade etti. KIZILELMA uçağını en kısa zamanda uçurmak istediklerini beyan eden BAYKAR CEO’su Haluk Bayraktar, “TB2 artık sadece ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamakta değil 24 ülkeye ihraç edilen bir üründür. Bayraktar Akıncı hem ülkemize operasyonel olarak teslim edildi hem de ihraç edilen bir üründür. Bayraktar KIZILELMAYI böyle ileri teknolojik bir ürünü ilk kez Samsun’da milletimizin huzurunda sergiliyoruz. Buradaki uçağımız gerçek bir uçan protatiftir. Hedefimiz en kısa zamanda bu uçağımızın uçuşunu gerçekleştirmektir. Hızla bu uçağımızı ürüne çevirip ülkemizin huzuruna sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KIZILELMA NE DEMEK?

Osmanlılarca, Hıristiyan dünyasının merkezi olan Roma’daki kilisenin kızıl bakırdan kubbesi anıştırılarak, ulaşılacak, ele geçirilecek en uzak ve en son coğrafi uç, nokta anlamında Roma ve Viyana kentlerine verilen simgesel addır.

BAYRAKTAR KIZILELMA TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden muharip insansız uçak sistemi BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), geleceğin muharebe konseptine yön veriyor. Baykar tarafından geliştirilen ve dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA’ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek. Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

TEMEL UÇUŞ PERFORMANS KRİTERLERİ

500 Nm Görev Yarı Çapı

35.000 Feet Operasyonel İrtifa

5 Saat Havada Kalış Süresi

6 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı

0.6 Mach Seyir Hızı

1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

Gelişmiş Özellikler

Otomatik İniş ve Kalkış

Düşük Görünürlük

Yüksek Manevra Kabiliyeti

Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık