Gazete Vatan Logo

İphone 7 ne zaman çıkacak? Özellikleri neler olacak?

Apple tutkunları tarafından büyük bir heyecanla beklenen İphone 7 ne zaman tanıtılacak? İphone 7'nin özellikleri fazlasıyla merak ediliyor. Biz de sizler için İphone 7 bilgilerini derledik. İşte ayrıntılar...

İphone 7 ne zaman çıkacak? Özellikleri neler olacak?

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan Apple'ın her çıkarttığı telefon olay oluyor. Büyük bir merakla beklenen yeni nesil İphone 7'nin ne zaman piyasaya çıkacağı ise bilinmezliğini koruyor. Peki İphone 7 özellikleri neler olacak? Yeni teknoloji ile donanımında büyük değişiklikler olması beklenen Apple'ın yenisi İphone 7 hakkında merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

İPHONE 7 BEKLENEN ÖZELLİKLERİ

iPhone serisine eklenecek olan yeni üyenin temel özellikleri şimdiden tartışılmaya başlandı. iPhone 7 özellikleri hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı he geçen gün artıyor. Apple firması tarafından iPhone 7 özelliklerine dair herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, model hakkında basına güçlü kaynaklardan yapılan bazı ilgi aktarımları oluyor. iPhone 7 modeli ile, her modelinde iOS işletim sistemi kullanan Apple firmasının, Android işletim sistemi ile çalışan bazı akıllı cihazların bir süredir kullanmakta olduğu kablosuz şarj özelliğine (Wireless charging) sahip olması bekleniyor. iPhone 7’de de bu özelliğin bulunacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

iPhone 6’da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone 7’nin 5GB RAM’e sahip olacağı da sıklıkla dile getirilen iddialar arasında yer alıyor. Başka bir söylentiye göre ise iPhone 7 modelinin hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan çok da farklı olmayacak, modelin 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple’ın yeni modelinin iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilirken, 2016 yılının son yarısında tanıtılması bekleniyor.

iPhone 7 modelinde Apple firmasının köklü değişikliklere gitmesi de bekleniyor. Yapılan haberlere göre iPhone 7 modelinde 3D touch özelliği barındırılacak. iPhone'larda orta tuşa bastığımızda ana menüye döner. 3D touch özelliği sayesinde orta tuşa daha kuvvetli bastığımızda telefon farklı bir menüye geçebilecek. Apple'ın bu yeni patenti sadece 3D touch özelliğini genişletmeyi de hedefliyor. Şöyle ki; orta tuşun etrafının 'sağ, sol, üst ve alt' şeklinde dört parçaya ayrılması ve parmak hareketiyle ekranlar arası geçiş sağlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Bu özelliği bir nevi laptoplarda bulunan 'trackpad' yani dokunmatik yüzeye de benzetebiliriz. iOS'ta yenilikler Force Touch teknolojisi yeni özellikleri de tetikleyebilir. Yeni iPhone'da daha iyi bir işlemci olması bekleniyor. Yeni yazılım iOS 9 ile beraber çıkacak. Dünya genelinde herkes tarafından sabırsızlıkla beklenen iPhone 7’nin büyük özelliklerinden biri de wireless şarj aleti olacak gibi duruyor. Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki kuşak aynı tasarımı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 kuşağında olduğu gibi ince, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir model kullanıcılarını bekliyor.

Önceki modellerde olduğu gibi farklı renk ve hafıza modelleri seçenekleri ile satışa çıkması beklenen iPhone 7 modelinin seri halinde satışla çıkması bekleniyor. Bu seri içinde iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro modelleri olabilir, şeklinde yapılan haberler, her geçen gün bir netlik kazanıyor. Daha önce adı hiç Duyulmamış olan bir iPhone Pro modeli gelir mi, sorusuna Apple firmasının verdiği bir cevap bulunmuyor.

Haberin Devamı

İPHONE 7 NE ZAMAN TANITILACAK?

iPhone 6’da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone’un 5GB RAM’e sahip olacağı sıklıkla dile getirilen iddialar arasında yer alıyor. Başka bir söylentiye göre ise yeni akıllı telefonun hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan farklı olmayacak ve ürün, 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülecek. Apple’ın yeni modelinin iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilirken, 2016 yılında tanıtılması bekleniyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ise Eylül ayında tanıtılacak. Eylül ayı diyoruz ama bu her zaman yapılan takvimden kaynaklanıyor. Yoksa bazı kaynakların Apple'ın Haziran ayında düzenleyeceği Geliştiriciler Konferansı 2016'da iPhone 7'yi görebileceğimizi söylüyor. iPhone 7 büyük bir ihtimalde 2016'nın son çeyreğinde satışa sunulacak. iPhone kullanıcıları iPhone 7 için gün sayıyor. Merakle beklenen iPhone 7 beklenenleri fazlasıyla karşılayacak gibi.

Haberin Devamı