Gazete Vatan Logo

HTC ve Samsung arasında soruşturma!

Samsung''un HTC''ye bu yaptığından dolayı soruşturma açıldı.

Şuan için bu yıl en iyi amiral gemisi akıllı telefonlar için yarışan, Galaxy S4 ile Samsung ve HTC One ile HTC firmaları gibi görünüyor. İki firma da bu ay bitmeden akıllı telefonlarını piyasaya sürmüş olacak ancak, Galaxy S4''ü dünya pazarına sunmaya hazırlanan Samsung için Tayvan''da bir soruşturma başlatıldı.

Yeni gelen haberlere göre soruşturmanın nedeni Samsung''un, öğrencilere ücret ödeyerek internette HTC ürünlerini karalayıcı ve kendi ürünlerini tavsiye edici yorumlar yapmalarını teşvik etmesi oldu.

Bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamadaTayvan Adil Ticaret Komisyonu sözcüsü Sun Lih-cyun, bir süredir komisyona yapılan şikayetleri değerlendirerek bir soruşturma başlattıklarını söyledi. Samsung''un davranışının hatalı reklam olduğunu belirten Sun, bunun adil ticaret kurallarına aykırı olduğunu belirtti. Bu karalama kampanyasının yerel bir reklam ajansı vasıtasıyla yürütüldüğü iddia edildi.

Samsung''un Tayvan kanadı ise bu konuda yaptığı açıklamada, tüketicilere karşı şeffaf ve dürüst davranmak konusunda kendi Çevrimiçi İletişim Prensipleri''ne daima bağlı olduklarını, meydana gelen olayın bu prensiplerin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığını ve çalışanlara ileride aynı durumun meydana gelmemesi için gerekli eğitimi vereceklerini söyledi ve karalama yorumlarının dahil olduğu pazarlama aktivitelerini acil olarak sonlandırdı. Ayrıca Samsung Tayvan, ortaya çıkan zararlardan dolayı da özür diledi.

Eğer Samsung bu konuda suçlu bulunursa ajans ile birlikte yaklaşık 835 bin dolarlık bir cezaya maruz kalacak. Ayrıca Samsung için bu soruşturma ilk kez olmuyor daha önce de Galaxy Y Duos akıllı telefonun aslında olmayan özelliklerle reklamı yapıldığı için Samsung''a 10 bin dolarlık bir ceza verilmişti.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Akıllı telefonlara Firefox OS geliyor

Haberin Devamı