Gazete Vatan Logo

EBA kurs sistemi eğitimlerine başladı!

Yeni eğitim yılı EBA kurs başvuruları 27 eylül’de sona ererken, ilk dönem kursu 3 Ekim (dün) başladı. 15 ocak 2017 tarihinde sona erecek 2016-2017 eğitim yılı EBA kurs 1.döneminin ardından 2.dönem başvuruları 13-19 şubat tarihlerinde alınacak. Öğrenciler yıl boyunca öğretmenlerinin kendilerine verecekleri, sadece kendilerine özel olacak EBA şifresi ile EBA giriş ekranından kurs uygulamalarına ulaşabilecek.

EBA kurs sistemi eğitimlerine başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz ıyl itibari ile uygulamaya koyduğu Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bakanlık tarafından okul dışında da eğitim sunulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve Türkiye’deki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki öğrencileri kapsamı altına alan EBA kurs programı ile öğrencilerin okulda gördüğü derslere ek olarak kurs programı uygulamalarından da yararlanarak, derslerinde çok daha yüksek başarılara ulaşabilmeleri konusunda destek sağlanıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanamaya başlanan EBA kurs programı hizmetlerine tüm Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim gören 10 milyonu aşkın öğrenci başvuruda bulundu ve eğitim yılı süresince kurs hizmetlerinden yararlandı. Velilerde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanıyor olması ve kurs kaynak ve içeriklerinin doğrudan bakanlık akademik personelleri, bakanlık denetimli eğitime gönül vermiş olan firmalar ve öğretmenler tarafından güvenle hazırlanıyor olması dolayısı ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin yararlanmasına gönül rahatlığıyla izin veriyor. Aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlığı’nca ücretsiz olarak sunulan EBA kurs programı hizmetlerinde bu denli yüksek bir sayı yakalanıyor.

Haberin Devamı

2016-2017 eğitim öğretim yılında da uygulanacak EBA kurs programından yararlanmak isteyen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için başvuru tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce açıklamış olduğu 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 22 eylül’de başlayarak 27 eylül itibari ile sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerine başvuruda bulunan milyonlarca öğrenci bugün (3 ekim) itibari ile 2016-2017 eğitim yılı Eğitim Bilişim Ağı kurs programı 1.dönem ilk dersini almaya başlayacak. 2016-2017 eğitim öğretim yılı EBA kurs programı 1.dönem programı 3 ekimde başlayarak, 15 ocak 2017 tarihine kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Öğrencilerin tüm eğitim yılı boyunca yararlanabilecekleri Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri sanal odaklı faaliyet gösterdiğinden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, öğretmenlerinin kendilerine vermiş olduğu EBA şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile EBA giriş ekranı üzerinden kurs uygulamalarına ulaşabilecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı’nı EBA kurs programı 2.dönem başvuruları ise 13 şubat 2017’de başlayacak ve 19 şubat 2017 tarihinde sona erecek. 2.dönem kurslarının başlama tarihi ise 27 şubat 2017 olarak belirlenirken, 4 ocak 2017 tarihinde kurs uygulamaları sona erecek.

Türk eğitim sisteminde öğrencilerin okul dışında kurs uygulamalarından yararlanabilecekleri dershaneler ve özel eğitim kurumlarının kurs programları bulunuyordu. Ancak 2015 yılı itibari ile Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’de faaliyet gösteren tüm dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması, milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okul dışı kurs uygulamalarından yararlanabileceği herhangi bir eğitim kurumunun kalmamasına neden oldu. EBA kurs programı uygulamalarıyla öğrenciler hem okul derslerine takviye alabiliyor hem de liseye giriş sınavlarına veya üniversiteye giriş sınavlarına hazırlıklarında destek alabiliyor.

Haberin Devamı