Gazete Vatan Logo

Bu kadarını kimse beklemiyordu! NASA uzmanlarını bile şaşkın

Mashable Türkiye okurlarının ve uzay meraklılarının gayet iyi bildiği üzere, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) OSIRIS-REx misyonu kapsamında Bennu asteroidinden taş ve toz örnekleri taşıyan kapsül geçtiğimiz günlerde Dünya'ya indi. NASA yetkilileri kapsülün içinden çıkanlar konusunda konuşmakta gönülsüz davranıyor. Ancak kamuoyuyla paylaşılan ufak ipuçları, önümüzdeki günlerde çok heyecan verici haberler alabileceğimize işaret ediyor.

Bu kadarını kimse beklemiyordu! NASA uzmanlarını bile şaşkın

NASA'nın internet sitesinde yayımlanan blog yazısına göre, ilk etapta örnek alma işlemi beklenenden daha yavaş ilerliyor. Ancak bunun sebebi bir olumsuzluk değil. Aksine, kapsülün hem iç yüzeyi hem de dışı o kadar çok Bennu tozuyla kaplı ki araştırmacılar kapsülü ön gördüklerinden çok daha yavaş ve dikkatli bir biçimde parçalarına ayırmak zorunda.

OSIRIS-REx misyonunun yöneticilerinden, NASA Johnson Uzay Merkezi araştırmacısı Christopher Snead, "Yaşadığımız en harika 'sorun' çok fazla malzeme olması. Bunları toplamak tahminimizden daha uzun sürüyor" dedi.

Snead, "TAGSAM başlığının dışında çok fazla malzeme var ki bu başlı başına çok ilginç bir durum Bütün bu malzemenin orada olması gerçekten olağanüstü" ifadelerini kullandı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ