Gazete Vatan Logo

BTKAkademi ve 1Milyonİstihdam uygulamaları! Nasıl yazılımcı olunur? Dev istihdam projesi için ilk adım atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon yazılımcı alımı için ilk adım atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 milyon yazılımcı yetiştirme programının detaylarını açıkladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki Eğitim Portalı üzerinden alınacak eğitimler ile istihdam sağlanacak. Peki, BTKAkademi ve 1Milyonİstihdam uygulamaları nasıl kullanılır? Nasıl yazılımcı olunur? İşte 1 Milyon İstihdam ve BTK Akademi uygulamalarının tüm detayları...

BTKAkademi ve 1Milyonİstihdam uygulamaları! Nasıl yazılımcı olunur? Dev istihdam projesi için ilk adım atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon yazılımcı alımı için ilk adım atıldı. Uzun zamandır üzerinde çalışılan 1 Milyon İstihdam ve BTK Akademi uygulamaları 1 milyon yazılımcı istihdamı kapsamında devreye girdi. BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından tanıtıldı. Peki, BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları nedir? Nasıl kullanılır? Nasıl yazılımcı olunur? İşte tüm detayları ile BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları!

Yazılımcı açığını kapatmak Türkiye'nin yazılım alanında yaptığı çalışmalar için insan kaynağı oluşturmak amacıyla olarak büyük 1 Milyon İstihdam ve BTK Akademi uygulamaları devreye girdi.

1 milyon yazılımcı projesinin ilk adımı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki Eğitim Portalı üzerinden alınacak eğitimlerle başlıyor. 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim hazırlandı. Yıl sonuna kadar eğitim sayısı 100'ün üzerine çıkarılacak.

Programa katılmak isteyenler internet üzerinden https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login üzerinden başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

Algoritma, Big Data, Bilgisayar Programlama, Block Chain, İş Zekası, İşletim Sistemi, Mobil Uygulama Geliştirme, Ofis Porgramları, Oyun Programlama, Proje Yönetimi, Siber Güvenlik, Veri Tabanı, Web Programlama derslere ulaşılabilecek. Adaylar, bu eğitimler ve başarı dereceleri hazırladıkları özgeçmişlerine otomatik olarak olarak işlenecek. Bu özgeçmişler tüm firmaların erişimine açık bir havuzda olacak.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Eğitimleri bitiren adaylar, birçok alanda iş bulabilecekler. Eğitimlere lise, üniversite öğrencileri ve mezunları başvurabilecek.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

NASIL YAZILIMCI OLUNUR?

Kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında “1 Milyon İstihdam” uygulaması geliştirildi. Uygulama, sektörün yazılımcı ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir proje olarak hizmet verecek. Ayrıca bu kapsamda vatandaşların öz geçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında, bir başka uygulama olan BTKAkademi uygulaması da online bilgi teknolojileri eğitim hizmeti sunacak. https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ adresinden erişilecek olan uygulamada kullanıcılar e-devlet bilgileri ile giriş yaparak sistemde yüklü olan derslere kaydolup, takip debilecekler.

Portal üzerinde eğitimler “Eğitim Kataloğu” altında yer alıyor. Sistem yöneticilerinin katalogda görülmesini istedikleri eğitimleri görüntüleyebilir, katalog eğitimlerinden istediklerinize kayıt olabilir, talep edebilir ve daha önce almış olduğunuz eğitimlere de bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Eğitim Kataloğu içinde yer alan eğitimler tüm kullanıcılara açık eğitimler ve kullanıcı bazında atanan eğitimlerden oluşmaktadır.

CV HAVUZU NASIL OLUŞTURULACAK?

BTKAkademi ve 1Milyonİstihdam uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların BTKAkademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacaktır. CV havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacaktır.

Haberin Devamı

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

- Uygulama girişi “https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login” linki üzerinden yapılıyor.

- Uygulamaya üyeliğiniz bulunmuyor ise web adresine giriş yapıldığında ekranda bulunan Kayıt Ol

butonuna basılır.

- Kullanıcı kayıt ekranında Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) ve Yeni Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) olmak üzere iki(2) seçenek görüntülenir. Kullanıcı kimliğine uygun kayıt tipini işaretleyerek ileri butonuna basın.

- Eski Kimlik Bilgileri ile Kullanıcı Kayıt Ekranı için ise; Ekranda T.C. Kimlik No, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No giriş alanları gözlemlenir. Kimlik üzerinde bulunduğu hali ile bilgilerin tamamı doldurulmalıdır. Ekranda bulunan soru işaretinin üzerine gelindiğinde ekranda kimlik üzerinde bilgilerin bulunduğu alanlar görüntülenebilir. Bilgi giriş yapıldıktan sonra İleri butonuna basılır. Seçimi değiştirmek için Geri butonuna basılarak bir önceki ekrana dönülebilir.

Haberin Devamı

- İleri butonuna basıldığında Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranına geçilir. Ekranda e-posta, e-posta tekrar, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir, Çalışma Şekli giriş alanları ve “Başvurunuza ilişkin tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Lütfen e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun.” uyarısı gözlemlenir.Ekranda yer alan tüm bilgiler doldurulduktan sonra Kayıt Ol butonuna basılır.

- Ekranda “Kaydınız başarı ile alınmıştır. Sisteme kaydettiğiniz e-posta ile en kısa sürede bilgilendireceksiniz.” Uyarısını göreceksiniz.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI İÇİN AKTİVASYON İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Aktivasyon İşlemi için kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt etmiş olduğunuz e-posta adresine aktivasyon maili 48 saat içerisinde iletilecektir. E-posta içerisinde yer alan Aktivasyon Link butonuna basılır. Şifre Aktivasyon ekranında TC Kimlik No alanına kayıtlı T.C. Kimlik numaranız gelecektir. Ekranda “Şifre” ve “Şifre (Tekrar)” alanları doldurularak Kaydet butonuna basılır. Kullanıcı oluşturmuş olduğu parola bilgisi ile uygulamaya giriş yapabilir.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASINA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

“https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login” linki ile giriş yapılan ekranda “Vatandaşlık Numarası” alanına T.C. Kimlik Numarası ve “Parola” alanına tanımlı şifrenizi yazarak sisteme giriş sağlayabilirsiniz.