Gazete Vatan Logo
Magazin Bilge Nihan ‘Zehri Yılan’ ile döndü

Bilge Nihan ‘Zehri Yılan’ ile döndü

Geçen yaz pop müzik listelerinin üst sıralarında yer alan ‘Net’ şarkısını Bahadır Tatlıöz ile birlikte söyleyen Bilge Nihan’ın yeni single’ı Sony Müzik etiketiyle yayınladı. ‘Zehri Yılan’ ismini taşıyan single dijital müzik platformlarından en çok dinlenenler arasında yerini şimdiden aldı. Bilge Nihan ile yeni albümünü ve müzik hayatını konuştuk.

Bilge Nihan ‘Zehri Yılan’ ile döndü

Bahadır Tatlıöz ile düet şarkınız ‘Net’ geçen yaz listelerin üst sıralarında yer aldı. Parçanın bu anlamda başarılı olacağını bekliyor muydunuz?

Şarkıdan beklentimiz çok yüksekti ve en nihayetinde Cüneyt Yamaner ‘ben bir beste yapacağım ve o da hit olacak’ dediğinde başarı tohumu atılmıştı belki de. İnanmak işin yarısı dedik ve beste Bahadır Tatlıöz’ün güçlü kalemiyle bir araya gelince “Net” gibi 6 ay boyunca uluslararası da en çok çalanlardan bir şarkı çıktı ortaya. Şansı da oldu ayrıca, 10 ay geçti hala radyo ve televizyonlarda çalmaya devam ediyor.

Berlin doğumlusunuz. Müziğe Almanya’da başladınız. Türkiye’ye gelme kararı nasıl aldınız?

Bu kararı almamda en etkili olan şey çevremde herkesin bu işi İstanbul’da yapmalısın demesiyle başladı. Almanya’nın müzikal hedeflerim açısından doğru adres olmadığını anladığımda Türkiye kararım netleşmişti. Okul hayatımın sonunda diplomamı almamla beraber soluğu İstanbul’da aldım ve hikaye böyle başladı.

Yabancı dilde şarkı söyleyebiliyorsunuz. Caz, pop, funk, blues, rock gibi türlerde de repertuvarınız var. Bu zenginliği nasıl elde ettiniz?

Haberin Devamı

Almanya’da küçük yaşta başladığım klasik müzik eğitimim doğrultusunda İngilizce ve Almanca gibi dilleri de konuşabiliyor olmanın etkisi ile hızlı yol aldım diyebilirim. Sahnede de bu tarzlarda söylediğim şarkıların talep görmesi zamanla yabancı repertuvarımın daha da gelişmesini sağladı.

Klipte dans etmem beğenildi

Müziklerinizin çoğunda Cüneyt Yamaner imzası var. Üretim süreciniz nasıl geçiyor? Beraber mi beste yapıyorsunuz?

Genellikle evet. İlk projeye başlarken nasıl bir şarkının olması ve şarkının içeriğiyle alakalı ciddi süreçlerde beraber kafa patlatıyoruz, sonra genellikle Cüneyt’in beste yapma sürecinde yalnız olduğu bir dönem başlıyor. Şarkı biraz şekillenmeye başlayınca beni tekrar projeye dahil ediyor ve şarkının detay çalışmaları başlıyor. Kimi zaman ise süreçler bambaşka şekilde de ilerleyebiliyor, aslında tam olarak bir rutini var denilemez.

Zehri Yılan single’nızdan sonra dinleyicilerinizi başka ne tür çalışmalar bekliyor?

Haberin Devamı

Şarkımız henüz çok yeni. Çok uzun vadede tabii ki bir yol haritamız var ama proje bazlı düşündüğümüz zaman artık daha kısa vadeli kararlar alıyoruz. Dolayısıyla aldığımız bu kararlar öncelikle iç dünyamızdan yola çıkarak şekilleniyor ve bir evvel ki yaptığımız şarkıya bakarak bir sonraki projenin temelleri atılmaya başlıyor. “Zehr-i Yılan” sonrası için de sanırım bu süreçte yine bu sistemle devam edilecek. Gözüken o ki bir tekli çalışmamız daha olacak. Kim bilir belki de hemen arkasından albüme gireriz.

‘Net’ ve ‘Zehri Yılan’ video kliplerinizi Gülşen Aybaba çekti. Yeni videonuzda bu kez dans da ediyorsunuz. Çekimler nasıl geçti?

Tabii ki her zaman ki gibi çok eğlendik. Toplamda 16 saatlik bitmeyen bir enerjiyle çalıştık. Ayrıca Gülşen Aybaba ve ekibi oldukça rahat bir çalışma ortamı sağlıyor. Klip öncesi detaylı çalışmalar yapıldı. Klibin sinopsisleri elime geldiğinde mutlaka dansı katmam gerektiğine inandım. Provalar ve çekimde de aldığım kararın ne kadar doğru olduğunu anladım. Gülşen Aybaba da çok sevdi ve bir nevi klip için son dakika golü oldu.

Haberin Devamı