Gazete Vatan Logo
Magazin Bergüzar Korel'den sürpriz albüm

Bergüzar Korel'den sürpriz albüm

Oyunculuktaki başarılı performansını müzik piyasasına taşıyan Bergüzar Korel sürpriz bir albüm piyasaya sürdü. Bergüzar Korel'in albümünde minik serçe Sezen Aksu şarkıları yer alıyor. İşte tüm detaylarıyla Bergüzar Korel'in albümü...

Bergüzar Korel'den sürpriz albüm

Rol aldığı diziler ile tanıdığımız Bergüzar Korel sürpriz bir şekilde albüm çıkartmaya karar verdi. Bergüzar Korel albüm hakkında çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Hayalini gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Bergüzar Korel'in açıklamaları ve albümünün ayrıntıları haberimizde...

BERGÜZAR KOREL'İN AÇIKLAMALARI

Şarkı söylemeyi hep çok sevdiğini dile getiren Bergüzar Korel, “Şarkı söylemeyi hep hayal ettim ama hiçbir zaman albüm yapmaya cesaret edemezdim. Aykut Gürel bana hayalini anlattığında, ben de bu hayalin bir parçası olarak kendi hayalimin peşinden gittim. En büyük endişem de Sezen Aksu’nun sesinden dinlemeye alıştığımız, onun yorumuyla benimsediğimiz şarkıları başka bir tarzla yorumlamak oldu.

Harika müzisyenler ile özenle seçilmiş 12 harika Sezen Aksu şarkısı için stüdyoya girdiğimde çok heyecanlıydım. Şarkıların ruhu, dokusu o kadar güzel ki nasıl hissediyorsam, içimden nasıl geliyorsa öyle yorumlamaya çalıştım. Umarım dinleyenlerde de güzel bir tat bırakır” diye konuştu.

BERGÜZAR KOREL'İN ALBÜMÜNDE YER ALAN ŞARKILAR
1. Kaybolan Yıllar
2. Güllerim Soldu
3. Aldatıldık
4. El Gibi
5. Büklüm Büklüm
6. İzmir’in Kızları
7. Küçüğüm
8. Kaç Yıl Geçti
9. Şarkı Söylemek Lazım
10. Kaçın Kurası
11. Seni Gidi Vurdumduymaz
12. Hayat Sana Teşekkür Ederim
BERGÜZAR KOREL KİMDİR?
Bergüzar Gökçe Korel (d. 27 Ağustos 1982, İstanbul), Türk oyuncu. Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızlarıdır. Oyuncu Halit Ergenç'in eşidir.
Yaşamı
Çocukluğunu Ulus'ta geçiren Korel, ilk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Kolejden mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü tamamladı.Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı. Okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuva-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı.
İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar'da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi: Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rolü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" sözüyle ikna oldu ve teklifi kabul etti. Bu rolün bir zorluğu da Leyla karakterinin Arapça konuşuyor ve filmin canlı çekilecek olmasıydı. Bergüzar Korel bu dili hiç bilmemesine rağmen çok kısa bir sürede rolüne hazırlandı ve çok başarılı oldu. Film gişe rekorları kırdı.
Kurtlar Vadisi Irak'ta yakaladığı başarının ardından yine aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'nin "2006'nın En Fazla Reyting Alan Dizisi" ünvanını alan Binbir Gece'deki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı. Bu rolde kendisine oyuncu koçluğunu ünlü sanatçı Ayla Algan yaptı. Bu dizideki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.
Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet göstermektedir. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen “Okuyorum Oynuyorum” projesinde çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi ve onlara oyuncu koçluğu yaptı.
Türk sinema televizyonlarında ve özellikle tiyatroda kalıcı olmak istediğini ve bunun için de çok çalıştığını her fırsatta söyleyen yıldız; voleybol, buz pateni, rüzgar sörfü gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de almıştır.
Oyuncu, Binbir Gece dizisinden sonra gelen film ve program tekliflerini değerlendirerek Star TV'de Çocuktan Al Haberi isimli yarışma programını yapmıştır.
Tolgahan Sayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filmini çekmiştir.
Casus Kızlar adlı çizgi filmde "Sam" karakterini seslendirmiştir.
2010-2011 senelerinde Bergüzar Korel, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı atv'de yayınlanan Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır. Aynı sene Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katılmış, Monica Teresse karakterini canlandırmıştır. Son olarak 2012'de başlayan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynamakta ve halen devam eden dizide Hakime Hanım Feride Şadoğlu karakterini canlandırmaktadır.
48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ve Kadın Dünyaya Dokundu ana teması doğrultusunda kadınlardan oluşturuldu. Bergüzar Korel de jüri üyesi olarak görev yapmıştır.
Özel hayatı
Bergüzar Korel, tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ile 2009 yılının Ağustos ayında evlendi.2010 yılının Şubat ayında çiftin Ali isminde bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
Filmografi
2009 - Aşk Geliyorum Demez / Sinema Filmi /Yön: Murat Şeker
2006 - Kurtlar Vadisi Irak / Sinema Filmi / Yön: Serdar Akar
1999 - Şen Olasın Ürgüp / TV Filmi /
TV Dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]
2012 -2015 Karadayı / TV Dizisi / Yön: Uluç Bayraktar,Cem Karcı / Feride Şadoğlu / ATV
2011 - Muhteşem Yüzyıl / TV Dizisi / Yön: Taylan Biraderler / Monica Teresse / Show TV
2010 - Bitmeyen Şarkı / TV Dizisi / Yön: Sadullah Celen / Feraye / ATV
2006 - 2009 Binbir Gece / TV Dizisi / Yön: Kudret Sabancı / Şehrazat Evliyaoğlu / Kanal D
2005 - Zeytin Dalı / TV Dizisi / Yön: Hakan Gürtop / İklim / TRT
2001 - Cemalim / TV Filmi / Yön: Aydın Sayman / Suna /Show TV
1998 - Kırık Hayatlar / TV Dizisi / Yön: Hüdaverdi Yavuz / TGRT
TV Program
2009 - Bergüzarla Çocuktan Al Haberi
Reklam Kampanyaları
2013-günümüz -Pantene
2011 - Penti
2010 - Konzum
2007 - Pantene
2003 - Ülker Golf
Ödülleri
2014 "MGD Altın Objektif" En İyi Kadın Oyuncu
2013 "Yıldız Teknik Üniversitesi" En İyi Kadın Oyuncu
2013 "Altın Kelebek" En İyi Kadın Oyuncu
2012 "YBTB"nin Yılın Kadın Oyuncusu
2012 "Ayaklı Gazete" En İyi Drama Kadın Oyuncusu
2012 "RTGD"nin Yılın Kadın Oyuncusu
2010 "Aslan Max" En Sevilen Çocuk Programı
2008 "Burç Okulları" En Başarılı Kadın Oyuncu
2007 "RTGD"nin TV Yıldızı ödülü
2006 "Altın Kelebek" En İyi Kadın Oyuncu

Haberin Devamı