Gazete Vatan Logo

Bergen filmi vizyon tarihi ne zaman? (Serenay Sarıkaya’nın canlandırdığı Bergen filminin vizyon tarihi belli oldu)

Arabesk müziğin bir dönemine damgasını vuran Bergen’in hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Serenay Sarıkaya’nın başrolünde yer aldığı filmin çekimleri hızlandı. Serenay Sarıkaya'nın Bergen'i canlandıracağı 'Bergen' filminin kasım ayında gösterime girmesi bekleniyor. Berge kimdir? Bergen’in acı dolu hayatı…

Bergen filmi vizyon tarihi ne zaman? (Serenay Sarıkaya’nın canlandırdığı Bergen filminin vizyon tarihi belli oldu)

Bergen’in zorlu hayat hikayesini konu edinen filmde ‘Acıların Kadını’ olarak bilinin şarkıcıyı Sarıkaya canlandıracak. Evliliği boyunca şiddete maruz kalan ve yaşamındaki zorlu mücadeleyi müziğine de yansıtmış olan Bergen’in öyküsünü anlatacak filmin, 27 Kasım 2020 tarihinde seyirci ile buluşacağı açıklandı. 1989 yılında öldürülen müzisyen Bergen’in hayatını birçok farklı yönüyle ele alacak filmin detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

BERGEN KİMDİR?

16 Temmuz 1960 yılında Mersin’de doğan Bergen’in asıl adı Belgin Sarılmışer’dir. Anne ve babasının boşanmasından sonra annesi Sebahat Çakır ile Ankara’ya yerleşen Bergen, önce Ankara Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'na, sonrasında Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü girdi. Ancak maddi sıkıntılar nedeniyle konservatuardan ayrılmak zorunda kaldı.

1979'da arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için gittiği Feyman Gece Kulübü'nde söylediği şarkı sonrası, sahneye çıkması teklif edildi. Feyman Gece Kulübü'nde Grup Lokomotif orkestrası ile birlikte Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne alan Bergen, iş için geldiği Adana’da Halis Serbes ile tanıştı ve evlendi.

Haberin Devamı

1982 yılında Atlas Plak'tan ilk longplayı olan "Şikâyetim Var"ı çıkardı. Sanat hayatı güzel giderken, kocasından şiddet göstermesi nedeniyle, dayanamayıp, kaçtı.

1982'de İzmir'de çalışırken, kocası yüzüne kezzap atıldı. Vücudunun büyük bir kısmı yanarkeni bu saldırıda Bergen gözünü de kaybetti. Sonrasında, Kimbilir?" şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip sahneye çıkarıldı.

1985'e kadar Özşeker'in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon'da sahne aldı. Sahne aldığı dönem, patronuyla birlikte "Kardeşiz Kader" isimli bir demo kaset hazırladı ve Yaşar Kekeva'ya gönderdi.

Bu demodan sonra Kekeva, Bergen’i İstanbul’a davet etti. İstanbul müzik piyasasındaki ilk profesyonel longplay'i olan "İnsan Severse"yi Burhan Bayar'ın müzik yönetmenliğinde çıkardı. 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı "Acıların Kadını" ile şarkısıyla da şöhreti yakaladı. Albümü çok beğenildi, 1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı" unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

1987'de Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle "Acıların Kadını" filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan ve Meral Niron'la kamera karşısına geçti. Filmden sonra, konser için gittiği Adana'da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu.

Selami Şahin, Özer Şenay ve Cengiz Tekin'in yönetmenliklerinde sırasıyla "Onu da Yak Tanrım", "Sevgimin Bedeli" ve "İstemiyorum" albümlerini çıkardı.

Kocasından ancak 1989'da boşanabilen Bergen, Haziran 1989'da sahnelere döndü ve son albümü olan "Yıllar Affetmez" ile yaptı.

BERGEN NASIL ÖLDÜ?

14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Sanatçı Mersin’e defnedildi.

Bergen; 29 yıllık kısa yaşamına 5 longplay ve 11 kasette 129 şarkı ile bir de video filmi sığdırdı.

Bergen'in resmi olarak yayınlanmış stüdyo albümleri:

1982 - Şikayetim Var LP (1986'da MC olarak yeniden basıldı.)1983 - Kardeşiz Kader LP (1985 ve 1990'de MC olarak yeniden basıldı.)
1985 - İnsan Severse LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1986 - Acıların Kadını LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1987 - Onu da Yak Tanrım LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1988 - Sevgimin Bedeli MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1988 - İstemiyorum LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1989 - Yıllar Affetmez (Aslen son albümü) MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1990 - Giden Gençliğim MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1990 - Garibin Çilesi Mezarda Biter MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1991 - Son Ağlayışım MC, CD

Haberin Devamı