Gazete Vatan Logo

Bavuldan ‘MGK’ çıktı!

Hükümet ‘O kararı yok saydık’ dedi

Bavuldan ‘MGK’ çıktı!

Kendisine bavulda gönderilen belgelerle Balyoz sürecini başlatan Taraf yazarı Mehmet Baransu, Erdoğan’ın imzasıyla Gülen cemaatine yönelik bir eylem planı talimatı verildiğini gösteren MGK belgesini yayınladı...

Taraf Gazetesi’nin ‘Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı’ sürmanşetiyle duyurduğu haberde 9 yıl önceki Milli Güvenlik Kurulu kararlarına yer verildi.

RUŞEN ÇAKIR YAZDI... Esad Coşan-Erbakan çekişmesi tekerrür mü ediyor?


‘Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler’ başlığıyla 24 Ağustos 2004 tarihli MGK’da alınan kararda dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yanısıra askerlerin ve beş bakanın imzası var. Gülen Cemaati’ne karşı tedbirlerin uygulanması için İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile MİT Müsteşarlığı’na görev veren MGK kararında şöyle deniyor: “Gülen’e ait özel okulların faaliyetleri İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından incelenmeli ve takibe alınmalıdır. Bu gruba ait okullardaki şüpheli ve yasadışı faaliyetler rapor edilmelidir. Öğrenci evleri kapsamında sempatizan ve yandaş edinme gayretleri, İçişleri Bakanlığı nezdinde takip edilmelidir. MASAK bağışları takibe almalıdır.”

‘Yok hükmünde’

Habere ilk tepki Ak Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’dan geldi. Akdoğan ‘2004’teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiç bir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır’ dedi.

Arınç: Gerçekleşmedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise sözkonusu tarihte kendisinin Meclis Başkanı olduğunu ve MGK’da bulunmadığını belirtti. 11 yıllık iktidarları döneminde sözkonusu MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirinin gerçekleşmediğini söyleyen Arınç “Tam aksine dindarları, dini toplulukları, bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak, onlarla ilgili olumsuz birtakım çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık. Aksine bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırdık” dedi.

Arınç şöyle konuştu: “Eskiden ‘Kırmızı Kitap’ diye bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde irtica bir iç tehdit olarak görülürken AK Parti döneminde bu tamamen kabul edilmedi. Şimdi Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde irticayı bir tehdit olmaktan çıkaran bir hükümet, böyle yazılı olduğu şekilde bir şey yapmış olsun. Son gelişmeler de dindar insanlarla dindar olmayan insanlar arasında hiçbir ayrımcılık yapılmadığını, birilerinin farazi olarak kabul ettiği düşmanlıkların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Dolayısıyla böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece hükümete tavsiye edilmiş olabilir, hükümet bu tavsiyeyi kesinlikle yerine getirmemiştir. Taraf gazetesi bunu nereden temin etti, böyle bir şeyi niçin başlığa çıkardı, bunun son gelişmelerle yakın ilgisi var mıdır, yok mudur? Bunu kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir.”

‘Erdoğan açıklama yapabilir’

Başbakan Erdoğan’ın bu konuda bir açıklama yapabileceğini de ifade eden Arınç “Doğrusu kendisini ilgilendirdiği için belki başka arkadaşlarımız bu konuyla ilgili söyleyebilirler” dedi.

Haberin Devamı