Gazete Vatan Logo

Başkanlık yarışına aşk skandalı karıştı

ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den adaylığı kesinleşen John McCain’in yasak aşkı ortaya çıktı

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan John McCain’in kampanyası bir lobiciyle aşk yaşadığı haberiyle sarsıldı. New York Times gazetesi McCain (71) ve kendisinden 32 yaş küçük olan Vicki Iseman’ın 2000 yılından beri birlikte olduğunu yazdı. 2000 seçimlerinde başkan adayı olan McCain tüm mitinglere Iseman ile gidiyor, onunla seyahat ediyor ve kadının müşterilerinin özel jetlerine biniyordu. Ayrıca medya patronu Lowell Paxson gibi müşteriler adına kongre üyelerine mektuplar yazarak bazı konularda ricada bulunuyordu. Yardımcıları bu dönemde McCain’i ve kadını uyardı. Ama McCain bu sırada adaylığı George W. Bush’a kaptırınca ilişki de sessiz sedasız devam etti.

Seçimin gidişatı değişir

Ancak bir süre sonra dedikodular çıkmaya başladı. NYT gazetesinin muhabirleri de güvenilir kaynaklarla konuşarak haberi hazırladı. McCain geçtiğimiz haftalarda NYT’nin Genel Yayın Yönetmeni Bill Keller ile bizzat görüşerek “Ahlaksız bir şey yapmadım. Lütfen haberi yayınlamayın” dedi. Ama NYT dün haberi internet sitesine koydu. Birkaç saat sonra McCain “Hiçbir zaman halkın güvenini zedeleyecek bir şey yapmadım. Böyle bir karalamanın seçim kampanyamı zedelemesine izin vermeyeceğim. NYT çamur atmak için saygınlığını hiçe sayıyor. İddialarının hiçbiri doğru değil” dedi. McCain’in NYT’ye dava açacağı iddia edildi. McCain’in skandaldan sonra seçimlere girmesinin Cumhuriyetçileri, Demokratlar karşısında güçsüz düşüreceği söyleniyor. n DIŞ HABERLER

28 YILLIK EVLİ

John McCain, ikinci eşi Cindy Hensley (yukarıda) ile 1980’de evlendi. McCain ve Vicki Iseman’ın ise (sağda) 8 yıldır birlikte olduğu söyleniyor.

NYT TAM DESTEK VERMİŞTİ

Haberi yayınlayan New York Times gazetesi seçimlerde Hillary Clinton ve John McCain’i destekliyordu. Diğer bazı önemli gazetelerin desteklediği adaylar şöyle:

* Boston Globe- Barack Obama, John McCain

* Chicago Tribune- Barack Obama, John McCain

* Los Angeles Times- Barack Obama, John McCain

* New York Post - Barack Obama

* San Francisco Chronicle - John McCain

Haberin Devamı