Gazete Vatan Logo

Bakan Şimşek boşandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 10 yıllık eşi Anna’dan boşandı

Maliye Bakanı Şimşek ile eşi anlaşarak boşandı. Annalise Şimşek bir süredir Türkiye’ye gelmiyordu. Boşanmadan Başbakan’ın da bir süredir haberi vardı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 10 yıllık eşi Annalise Şimşek’ten boşandı. Bakan Şimşek’in avukatı Sedat Saruhan tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile eşi Annalise Şimşek, kısa bir süre önce anlaşarak boşanmışlardır” denildi. Bakan Şimşek’in boşanma nedeniyle son derece üzgün olduğu belirtiliyor.

Boşanmayla ilgili haber dün bakanlık ve parti çevreleri de dahil olmak üzere tüm çevrelerde büyük şaşkınlık yaratırken, Bakan Şimşek’in yakın çalışma arkadaşları ile yakın milletvekili ve bakan arkadaşlarının bile gelişmeden kamuoyuyla aynı anda haberdar olduğu öğrenildi. Bakan Şimşek’in boşanma kararını Başbakan Erdoğan’a söylediği, Erdoğan’ın bir süredir gelişmeyle ilgili bilgi sahibi olduğu belirtildi. Annalise Şimşek’in ABD ve İngiltere’yi kapsayan bir seyahatte olduğu, bir süredir Türkiye’ye gelmediği biliniyordu. Şimşek çiftinin çocukları bulunmuyor.

Gözyaşlarını tutamadı

2007 seçimlerinin ardından Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Şimşek’in eşi Annalise Granwald Şimşek kamuoyunda büyük ilgi toplamıştı. 2007 yılı sonunda Bakan Şimşek’in doğduğu yer olan Batman’ın Arıca köyüne eşiyle elele gelen Annalise Şimşek, burada çocukların ellerinde bayraklar sallayarak bacaklarına sarılmaları üzerine gözyaşlarına hakim olamamıştı. Bakan olmasının ardından Ankara’ya yerleşen Şimşek, 10 yıllık eşi ABD uyruklu Annalise Şimşek’i tanıtırken, sorular üzerine “1998’de İstanbul’da tanıştık. Uzun süre yazıştık. Aşık olduk, evlendik” demişti. 20 Ocak 1999’da Türkiye’de evlenen çift, daha sonra ABD’ye gittti ve uzun süre yurt dışında yaşadı.

Haberin Devamı