Gazete Vatan Logo

Ayakları yere sağlam basan bir romantiğim

Geçen yılın Best Model'i Melis Cansu, kendine çok inanıyor. "İnsanın hayal gücü ona çok şey katıyor. Hala her gece hayal kurmaya devam ediyorum. Kafam çok net" diyor

Ayakları yere sağlam basan bir romantiğim

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Nasıl bir ailede büyüdün?

Annem Antepli, babam Konyalı. İki taraf da çok kalabalık. Annemler Suriye göçmeni ve Aleviler. Babamlar ise Sünni. Ben bu iki farklı kültürün ortasında İstanbul’da büyüdüm. Çocukluğum da çok güzel geçti. Sürekli dışarıda oynardım. Annem sokak çocuğu derdi bana, hiç eve girmeyi sevmezdim. Tatlı büyüdüm ama ben 16 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Her ayrılık gibi başta biraz zor geldi ama ikisinin de şu anda daha mutlu olduğunu biliyorum.

Nasıl birisin peki? Nasıl yaşıyorsun?

Arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlarla birlikte vakit geçirmekten, sohbet etmekten ve onlardan beslenmekten çok büyük keyif alıyorum. Bazen partiliyoruz bazen de spritüel bir tarafımız var. Bununla ilgili sohbetler ediyoruz, birlikte okuyoruz, filmler izliyoruz. Amerika’dan spritüel koçum geldi, Lilly. Kendisi reiki ve hipnoz alanında bir uzman. Benim kendimi geliştirmem ve tanımamda, bir şeyleri aşmamda bana çok destek oluyor. Ve ben her seferinde daha da arınmış oluyorum.

Haberin Devamı

2014’te Best Model oldun. Nasıl karar verdin yarışmaya katılmaya?

Zaten iki yıldır modellik yapıyordum. Arkadaşlarımdan ve yaptığım işlerden dolayı piyasanın içindeyim ve insanları tanıyorum. Best Model’a katılmayı daha önce düşündüm ancak cesaret edemedim.

Başarısızlık benim için dezavantaj olur diye düşündüm. Bu organizasyondan tanıdığım biri, Emrah (kendisi şu anda menajerim zaten) başvuruların bittiği gün gece 3’te beni aradı. Bu konuda çok iyi olduğumu ve neden katılmadığımı sordu. O zaman “Tamam, katılayım!” dedim. Sonra başvurumu yapıp katıldım. En uzun boylu ben olduğum için yarı finalde içeri en son ben girdim ve “Yeni Güzide Duran’ımız geldi” dediler. Her şey güzel gitti.

Yarışmadan sonra ne oldu?

Daha profesyonelleştim her şeyden önce. Ben modelliği okulun yanında yapıyordum. İşe daha profesyonel bakmaya başladım, insanlar da bana daha profesyonel bakmaya başladılar. Türkiye’de modelim diyen çok fazla insan var. Yarışma ile benim modelliğim tescillenmiş ve herkese duyurulmuş oldu. Yani çok profesyonelleştim; etrafımdaki zaten arkadaşım olan insanlarla çok profesyonelce çalışmaya başladım. İşler güzel gidiyor ama Türkiye’de şu anda piyasa Türk modeller açısından biraz durgun.

Haberin Devamı

Uluslararası işler yapmaya başladın mı peki?

Tabii uluslararası ilk işim Best Model of the World oldu. Orada ikinci oldum. Şimdi de yurt dışında bağlantı kurduğumuz birkaç ajans var.

Genetik ve iyi beslenmek önemli

Spor yapıyor musun?

Bu konuda biraz kötüyüm aslında, çok nadir spor yapıyorum. Yani genetik çok önemli, iyi beslenmek çok önemli. Ama geleceğe yatırım açısından spor yapmam şart. Vücudum benim sermayem bir yerde. Sporuma, beslenmeme, dış görüntüme, cildime, giydiklerime çok önem vermeliyim.

Oyunculuk kursuna başlayacaksın galiba, öyle değil mi?

Aslında başladım. Betül Algan Atay’dan oyunculuk dersleri alıyorum. Oyunculuğu Best Model’den önce hiç düşünmedim açıkçası. Hatta yarışmadan sonra da programlarda ben top model olacağım, oyunculuk düşünmüyorum falan dedim çok iddialı bir şekilde. Bunu söylemek çok cahil cesareti aslında. Sonuçta iyi bir proje geldiğinde de buna hazır olmam gerekiyor. Bu yüzden Betül’le çalışmaya başladık, iyi şeyler olacak umarım o konuda da.

Haberin Devamı

Okulda hangi bölümde okudun?

Yeditepe Üniversitesi’nde sosyoloji okudum. Okuduğum bölüm dolayısıyla da şu anda bir organizasyon ve reklam şirketinde de müşteri ilişkileri danışmanı olarak çalışıyorum. Bu konuda da örnek aldığım isimler var; Ebru Güzel mesela. Benim okulumda antropoloji bölümde hocaydı ben okurken. Bayılıyorum ona.

Tüm bunların yanında ben hırsın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Katılıyor musun?

Evet. Hayatımda ilk defa bu konuda kendime bu kadar inanıyorum. Bu hırs mıdır bilmiyorum ama inanç var diyebilirim. Kafam bu konuda çok net ve ne yapmak istediğimi çok iyi biliyorum. Aslında ayakları yere basan bir romantiğim diyebilirim çünkü bu konuda inanılmaz hayaller kuruyorum. Bir yandan bunu çok gerçekçi de buluyorum. Ayakları yere basan hayalleri gerçekleştirmek çok büyük bir güç çünkü. İnsanın hayal gücü ona çok şey katıyor. Ben Best Model’a girmeden önce bunların hayalini kurdum. Hayatımda ilk defa böyle hayaller kuruyordum ve bunu gerçekleştirdim.

Haberin Devamı