Gazete Vatan Logo

Avrupa Konutları 13 ay sözüyle Başakşehir’de

Avrupa Konutları, Başakşehir-Kayabaşı’na adım attı. Emlak Konut GYO arazisinde 941 konutu satışa çıkaran Artaş İnşaat, 24 aylık teslim süresini 13 aya indirme sözü verdi

Avrupa Konutları 13 ay sözüyle Başakşehir’de

ARTAŞ İnşaat, Avrupa Konutları markasını Emlak Konut GYO güvencesiyle Başakşehir-Kayabaşı bölgesine taşıdı. Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projeleri sayesinde hızlı bir gelişim gösteren Kayaşehir’de inşası başlayan ‘Avrupa Konutları Başakşehir’ adlı projede 941 daire ve 27 ticari ünite yer alıyor. İnşa ettiği projeleri erken teslim etme özelliğiyle tanınan Artaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, sözleşme süresi 24 ay olmasına rağmen Avrupa Konutları Başakşehir’i

13 ayda bitirmeyi taahhüt etti. Çetinsaya, “Bizden ev alan herkes kiracıymış gibi görüyorum. Bu nedenle ne kadar erken teslim edersek o kadar çok destek oluruz diye düşünüyorum” dedi.

870 milyon TL hasılat

Artaş, Emlak Konut GYO’ya 870 milyon liralık toplam satış geliri üzerinden yüzde 40’a denk gelen 350 milyon 450 bin lira teklif ederek arsanın ihalesini kazanmıştı. Geçen bir yıllık sürede projenin çalışmaları tamamlandı ve Avrupa Konutları Başakşehir adıyla dün satışa çıktı.

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Başakşehir’i yıllardır takip ettiklerini ve bölgede başka arsalarının da bulunduğunu belirterek, “Başakşehir, İstanbul’un yeni bir yüzü. Üçüncü havalimanının yanı sıra bölgede büyük bir sağlık kenti kuruluyor. Emlak Konut GYO’nun başlayacağı bir bölge parkı da var” dedi.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da Başakşehir-Kayabaşı bölgesinin kendine yetecek bir uydukent haline geleceğini söyledi. Bugün bölgenin her gelir grubuna hitap ettiğini anlatan Kurum, “Bölgede 3 yıl önce evlerin metrekare satış fiyatının 1.800-2 bin lira seviyesindeydi. Bugün 4 bin 500-5 bin TL seviyesine gelindi. Bir takım ihaleleri iptal ederek bu seviyeyi sağlamaya çalıştık” diye konuştu.

Kiracılık ne demek iyi bilirim

SÜLEYMAN Çetinsaya, projelerini erken teslim etmeye özen göstermesinin nedenini de ilk kez Avrupa Konutları Başakşehir’in lansmanında anlattı. Kiracı olmanın zorluklarını çok iyi bildiğini söyleyen Çetinsaya, “1962’de Kayseri’den İstanbul’a gelmeye karar verdik. Babam 6 çocuklu olduğu için kiraya ev vermemişler, 3 kardeş gelebildik. Fatih’de bodrum katında bir ev kiralamış. Küçük pencerelerden sadece yürüyen insanların ayaklarını görürdük. Yataklarımız rutubetten ıslaktı. Yokluğu gördük ve kiracı olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Bu nedenle hep karşımdakini düşünürüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA Konutları Başakşehir’de metrekare fiyatları 4 bin-4 bin 500 seviyesindeyken, daire fiyatları 580 bin liradan başlıyor. 1+1 daireye yer verilmeyen projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 seçeneklerinde geniş dairelere bulunuyor. Daire büyüklükleri 124’ten 277 metrekareye kadar çıkıyor.