Gazete Vatan Logo

AVM'de mahsur kaldılar!

Berkin Elvan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Taksim'e gitmeye çalışan gruba polis Osmanbey'de müdahale etti. Trafik Mecidiyeköy ve Taksim yönüne doğru kapandı. Pangaltı ve Taksim'de gergin anlar sürüyor. İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önünde de polis göstericilere müdahalede bulundu.

AVM'de mahsur kaldılar!

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında başına isabet eden gaz kapsülüyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis Osmanbey'de biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı.



ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE MAHSUR KALDILAR

Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önündeki gruba polis müdahale etti. Müdahale yüzünden insanlar Cevahir'in içinde mahsur kaldı.

TAKSİM POLİS ABLUKASINA ALINDI

Saat 12.00'de kapatılan Gezi Parkı ise havanın kararmasıyla polis ablukası altına alındı. Taksim ve çevresinde de alarma geçen polis, tüm girişleri kontrol altına aldı. Çok saydı TOMA ve zırhlı araç da bölgeye sevk edildi. Farklı noktalara çevik kuvvet polisleri, konuşlandırıldı.

PANGALTI’DA BÖREKÇİ ÖNÜNDE GAZA BOĞULDULAR

Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesinden dolayı çok sayıda gösterici Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 2 katlı bir börekçiye sığındı. Dükkanın içi ve çevresi gaz bulutu içinde kaldı. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis, kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor.

MECİDİYEKÖY’DE BERKİN ELVAN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

BERKİN Elvan’ın cenaze töreninin ardından Mecidiyeköy’de protesto gösterisi yapmak isteyen gruba polis müdahalede bulundu.Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından bir grup Şişli’ye doğru gitti. Mecidiyeköy Meydanı’na gelen grup gösteri yapmak istedi. Sloganlar atan gruba çevik kuvvet polisi, biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Göstericilerde polise şişe ve taş atarak karşılık verdi. Bir süre sonra eylemcilerden bazıları alışveriş merkezine bir kısmı da ara sokaklara kaçtı. Mecidiyeköy’de gerginlik devam ediyor.


KIZILAY'DAKİ 'BERKİN ELVAN' EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

Berkin Elvan için Ankara'da binlece kişi Kızılay'a akın ederek Güven Park ve Kızılay Meydanı'nı doldurdu.
Ellerinde, Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto eden döviz ve pankart taşıyan gruba bir süre sonra polis müdahele etti. Polisin müdahalesi sonucu Kızılay'da 1 kişi, Tuzluçayır da ise 2 kişi yaralandı. Atılan gaz bombasından etkilenen çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı.
Polis, Tuzluçayır başta olmak üzere Siyasal Bilgiler Fakültesi ve ODTÜ'de ki göstericilere de müdahale etti. Kızılay'daki polis müdahalesi sırasında, ÜDTÜ'de araştırma görevlisi olduğunu belirten bir kişi Kızılay meydanında bulvarın ortasına oturarak elindeki filamayı sallamaya başlamasının ardından polis tarafından gözaltına alındı.
Polis, bir saat içerisinde 15 göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltı araçlarının önüne kesen vatandaşlar, yaşları 13 -15 olan çocukların gözaltına alınmamasını istedi. Gözaltı araçlarını tekmeleyen vatandaşlar, küçük yaştaki çocukları gözaltına alınmasını "Sizin çocuğunuz yok mu? Onlar daha 13 -15 yaşında, ne suç işlediler, bırakın bu çocukları, Allah'tan korkmuyor musunuz?" diyerek engellemeye çalışırken, "Hırsız var, katil var" diye tepki gösterdi.
13 yaşındaki bir çocuğunun gözaltına alınmasını engellemeye çalışan yaşlı bir adam polisin müdahalesi sonucu sol gözünden yaralandı. Feryat ederek gözyaşı döken yaşlı adam bir süre sonra baygınlık geçirdi. Vatandaşların müdahale ettiği yaşlı adam daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aynı ambulansta yaşlı bir adamın da atılan gaz bombasından etkilenerek tedavi edildiği görüldü.

TOKAT’TA BERKİN ELVAN EYLEMİNDE GERGİNLİK

Tokat’ta Eğitim Sen öncülüğünden yapılan ve yaklaşık 150 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Alanda yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun eylem yaptığı alan ile vatandaşların yürüdüğü kaldırım ortasına barikat kurdu. ’Onların çocukları çaldı, bizim çocuklarımız öldürüldü’ pankartı açan grup, ’Berkin Elvan ölümsüzdür’ diye slogan attı. Bu sırada çevrede toplanan bazı kişiler gruba tepki göstererek üzerlerine yürümeye çalıştı. Ancak barikat kuran polis tepki gösterenleri alandan uzaklaştırarak gerginliğin büyümesini engelledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Gökçek, "Her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan’ın ölüm haberi tüm ülkeyi derinden üzüntüye boğmuş, ölümü ülke çapında büyük bir öfkeye yol açmıştır. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar, boykotlar ve eylemler ile vicdan sahibi olan bütün halklar Berkin’e sahip çıkmış, katillerinin ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayacaklarını ilan etmişlerdir" dedi.

Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanından Niksar Yolu kavşağına kadar slogan atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında grup yoldan geçen Ak Parti seçim aracını yuhaladı. Araç bunun üzerine müzik yayınını kesti. Gruptakiler yürüyüş sonrası olaysız dağıldı.

İZMİR'DE YÜRÜYÜŞ VE MÜDAHALE

Gündoğdu Meydanı tarafında toplanan binlerce kişi dün olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı’da doğru yürüyüşe geçti. Polis de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde TOMA araçları ve çevik kuvvet polisleri önlem aldı. Barikatı aşıp meydana girmek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su kallandı. Göstericiler de polise taş ve havai fişek attı. İkinci Kordon ve Alsancak bölgesinde de trafik akışı kesilirken, göstericiler alana girmeye çalışırken, polis de grubu dağıtmak için müdahalesini devam ettiriyor.



ŞİŞLİ'DE CENAZE GERGİNLİĞİ

Berkin Elvan’ın cenazesinin Şişli’den geçirilişi sırasında gerginlik yaşandı. Kalabalıktaki bir grup, yol kenarındaki polis minibüslerine taş ve sopa attı. Bazıları ise polis araçlarının üzerine sprey boya ile yazılar yazdı.

Gerginlik kalabalıktaki bazı kişilerin araya girmesiyle sona erdi. Bu arada kalabalıktaki bir kişinin TOMA’nın önüne yatması dikkat çekti.



Bu arada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, müdahaleden önce Twitter'dan 'Berkin ELVAN toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim.' mesajı paylaştı.







Güvenlik güçleri ise Halaskargazi Caddesi üzerinde çok sayıda toma ve yüzlerce çevik kuvvet polisiyle önlem aldı.





TUNCELİ'DE GERGİNLİK

Tunceli'de Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti. Olaylar devam ediyor.



Haberin Devamı