Gazete Vatan Logo

ATM’lerde video ile konuşturacak

Türkiye’de de yakında kullanıma girecek olan NCR yeni nesil ATM’leri kolay kullanım özelliğinin yanı sıra video fonksiyonuyla kullanıcıya ATM başındayken finans kurumundan canlı destek olanağı sunuyor

ATM’lerde video ile konuşturacak

Bankacılık, telekom, perakende, çağrı merkezi, otel, restoran gibi alanlarda geliştirdiği bilgi işlem sistemleri, yazılım ve teknolojik çözümleriyle dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan NCR Bilişim Sistemleri’nin yeni nesil ATM’leri NCR SelfServTM 80 Serisi tanıtıldı. Yeni seri, mobil uyumlu tablet özelliğiyle kullanıcılara kişiselleştirme imkanının yanı sıra video özelliğiyle de ATM başındayken finans kurumundan canlı destek alma olanağı sunuyor.NCR Bilişim Sistemleri Avrupa ve Rusya Başkanı Diego Navarrete, NCR’ın yeni nesil ATM’leriyle otomatikleştirilmiş şube teknolojisini dijital çağa uygun hale getirdiklerini söyledi. Navarrete, “Yeni nesil NCR SelfServTM 80 Serisi ile ATM üzerinden kullanıcılara finansal kurumların canlı destek verebileceği birebir temas kuran, kişiselleştirilmiş hizmet sunuyoruz” dedi.

NCR Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir de NCR’ın dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ATM’lerde dijitalleşmeye öncülük ettiğini söyledi. Hasdemir, şöyle konuştu: “Mobil uyumlu yeni seri tablete benziyor. 19 inç genişliğindeki çoklu dokunmadık ekranlarda işlemler arasında hızlı bir şekilde geçiş, seçim yapılabiliyor. Ayrıca tüketiciler, yaptığı işlemlerin görüntüsünü de büyütebiliyor. Sisteme entegre olan video bankacılığı özelliği ise finans kuruluşlarının müşterilere bire bir ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunmasını ve müşterilerin ATM başındayken canlı destek almasını mümkün kılıyor.”

Haberin Devamı