Gazete Vatan Logo

ATA AÖF sınav sonuçları ve ders kayıtları

ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden önemli bir de açıklama yapıldı. Ders geçme notu ile ilgili olan açıklama tüm öğrenci adaylarını yakından ilgilendiriyor. Sınav sonuçlarına Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci bilgi sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. ATA AÖF sınavları ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

ATA AÖF sınav sonuçları ve ders kayıtları

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ATA AÖF bahar dönemi kayıtları başladı. Bahar dönemi için belirlenen kayıt tarihleri 20-26 Şubat 2017 tarihleri arasındadır.

Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır?

ATA AÖF öğrencileri, sınav sonuçları öncesinde yayınlanan sınav sorularına ve cevaplarına bakıp girmiş oldukları sınavlar için bir hatanın varlığından şüphe ediyorlarsa itiraz işlemi için müracaat yapabilirler. Sınav sonuçlarına itiraz yapmak isteyenler için iki farklı seçenek sunulmuştur. Bunlar yazılı olarak itiraz ve online itiraz seçenekleridir. Yazılı olarak itiraz yapmak için ATA AÖF Dekanlığı’na sınav sonuçlarının açıklandığı günü izleyen ilk 5 iş günü içinde dilekçe yollanması gereklidir. Diğer bir seçenek ise ATA AÖF tarafından yeni uygulamaya konulan ve daha hızlı geri bildirim sağlayarak öğrencilerin sorunlarının daha kolay çözülmesini sağlayan online itiraz işlemidir. Online itiraz işlemi için http://lms3.ataaof.edu.tr/ sitesine kullanıcı bilgileri ile giriş yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra ‘’Sonuç İtiraz’’ sekmesine tıklanır ve itiraz yapılacak olan ders ile itiraz yapılacak olan konu gerekli alanlara yazılır. İstenen tüm bilgiler doğru bir şekilde girildikten sonra ‘’İtirazı Kaydet’’ butonuna tıklanır ve itiraz işlemi tamamlanır. Öğrenciler tarafından sınava yönelik yapılan bu itirazlar Dekanlık tarafından itina ile incelendikten sonra, itiraz yapan öğrenciye geri bildirim sağlanacaktır. Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltimi dışında hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. Cevap kağıdı öğrenciye verilmeyecektir.

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Ders Geçme Notu Düşürüldü

Atatürk Üniversitesi internet sitesinde yaptığı açıklama ile ders geçmek için kullanılmakta olan baraj notunun yani Alt Limit(AL) değerinin 35 puandan 30 puana düşürüldüğünü açıkladı. Öğrenciler tarafından gelen yoğun talep üzerine üniversite senatosu tarafından böyle bir karar alındığı belirtildi. Alınan bu karar doğrultusunda da yarı yıl sonu sınavları değerlendirilirken Alt Limit 30 puan olarak alınmıştır. Yapılan bu yeni düzenlemeden dolayı da sınav sonuçlarının açıklanma süresi biraz gecikmiştir. Alt Limit değeri, öğrencinin bir dersi geçme notu değildir. Bir dersi alan tüm öğrencilerin başarı durumları ele alındığında Alt Limit değeri de değişiklik gösterebilmektedir. Alt limit en küçük geçme notu limitidir. Eğer bir dersin başarı ortalaması yüksek ise alt limit değeri de aynı doğrultuda yükselecektir. Örneğin bir derste başarı ortalaması düşükse geçme notu 30 puan iken, başarı ortalaması yüksek olan başka bir derste geçme notu 45 veya daha yüksek bir puana da çıkabilmektedir. Bu bağıl değerlendirme sisteminden kaynaklanan bir durumdur.

Haberin Devamı

Bütünleme Sınavları Zaman?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başarısız olunan her bir ders için bütünleme sınavına girilecektir. ATA AÖF tarafından açıklanan akademik takvime göre bütünleme sınavları 4 Mart ve 5 Mart 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Bahar Dönemi Sınav Takvimi

Haberin Devamı

Bahar dönemi;

Ara sınavlar 29-30 Nisan 2017

Dönem sonu sınavlar 3-4 Haziran 2017

Bütünleme sınavları 8-9 Temmuz 2017

Tek ders sınavı 15 Temmuz 2017