Gazete Vatan Logo

Aşık oldum dengemi buldum

Evlat Kokusu'ndaki anne rolüyle beğeni toplayan Hande Soral, kendisinin de anne olma vaktinin geldiğini söyleyerek, “Hep ne istersem onu yaptım. Artık çocuktan başka geriye yapacağım bir şey kalmadı” diyor

Aşık oldum dengemi buldum

Evlat Kokusu'nda harika bir performans sergiliyorsun. Ne yaptın bu rol için?

Öncelikle bu yaptığımız bir ekip işi. Ama senaryoyu ilk okuduğum günden beri Zeyno karakteri dişlerimi kamaştırdı. Çok heyecanlandım. Çok kısa bir vaktim vardı oyuncu koçuyla çalıştım. En büyük korkum anne olmadan anneyi oynamaktı. Zorlayıcı sahnelerle ilgili endişelerim vardı ama izleyen herkes beğendiğine göre demek ki güzel olmuş.

Doğum sahnen çok başarılıydı...

Bu her kadını içinde bulunan annelik iç güdüsüyle ilgili bir şey. Bir de herhalde artık anne olmam gerekiyor. Vakti geldi. Ama keşke daha farklı oynasaydım dediğim sahneler var. Oyunculuk zaten bunu gerektiriyor tatmin olmuyorsun oynadığından.

Aynı zamanda vizyona girmeye hazırlanan bir filmin var. 'Biz Size Döneriz' nasıl bir film oldu?

Filmde üniversiteden yeni mezun olmuş bir genç kızım. Aynı üniversiteden mezun altı gencin İstanbul'a gelip iş arama hikayesini anlatıyor. Hayatımda en keyif aldığım setti. Çalıştığımız yapım şirketi ve muhteşem yönetmenimizin tatlılığıyla güzel bir arkadaşlığımız oldu. Filmle beraber Türkiye'deki birçok gencin başından gelmiş geçmiş bütün iş arama hikayesini bir araya topluyoruz. Biraz farklı bir anlatım dili var. Bence bu tarz işlerin daha çok yapılması ve farklı şeylerin denenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Senin hiç ilginç iş arama serüvenlerin oldu mu?

Kurumsal bir firmaya gidip bir iş başvurusu yapmadım. İlginç sayılabilecek bir iş serüvenim olmadı.

İlgini çeken yeni şeyler var mı?

Evet birkaç aydır. Kendimi savunmak adına, dövüş sanatlarıyla ilgilenmeye başladım. Hayatım boyunca hiç düşünmediğim ve planlamadığım bir şey ama bu dönem ilgimi çekiyor nijutsu ve wing chun gibi şeylere sardım. Evde antrenman yapıyorum. Ders almaya başladım.

Bunlar nereden dikkatini çekti?

Galiba kendimi daha çok güvende hissetmek istiyorum. Bu kadar kadın cinayetine karşı hala yapabileceğimiz bir şey olmadığını gördükçe kendim için bir şey yapmak istedim.

Peki bu hobini gösterebileceğin bir aksiyona ne diyorsun?

Çok istiyorum. Hele bir sinema filminde aksiyon yapmak harika olur. Mesela Tom Rider'ı oynamak isterdim. Bu konuda kendimi sınırlamam. İyi yazılmış her senaryonun içinde yer alırım. Komedi oynamak istiyorum.

Haberin Devamı

Hayatta senin için önemli olan şey?

Huzurluk olmak... Bu aşkı, sağlığı, başarıyı her şeyi kapsıyor. Huzurlu olmak için yaşıyorum. Evimi de, yanımdaki insanların da bana huzur verip vermediğine göre seçiyorum. Beni huzursuz eden her şey bende şansını kaybediyor. İçinde iyi niyet olmayan birinin hayatımda yeri yok.

Hep içimden geldiği gibi yaşadım

20'li yaşlarına baktığında neler diyorsun?

"Bu yıllar çok çabuk geçer kıymetini bilin" derlerdi, gerçi şimdi de diyorlar ama bir türlü inanmıyoruz. Anın tadını çıkarmayı bilmek lazım. İnsan içinden ne gelirse onu yapmalı. "Keşke bunu da yapsaydım" demeden, unutmadan her şeyi herkes denesin isterim. Amaçsız seyahatler, uykusuz sohbetler… Ben böyle bir 20'li yaşlar geçirdim. Bu bana babamın öğüdüydü. Ben de hala yaşıma, hayatıma uyan ve yapılması gereken ne varsa yapmaya devam ederek hayatımı yaşıyorum. Bence herkes de öyle yapmalı.

Haberin Devamı

Mutlaka yapacağın neler kaldı?

Çocuk... Başka da bir şey yok. Çünkü ne yapmak istersem onu yapıyorum.

Bu kadar çocuk istiyorsun isimleri belli mi?

Erkek olursa Ali olacak. Bu ismi çok seviyorum. Ama kız olursa ne olur bilmiyorum.

Düğün hazırlıkları ne durumda?

Hiç bir hazırlığımız yok zaten küçük bir organizasyon yapacağız. Daha ne tarih ne yer ne gelinlik hiçbir şey belli değil. Bu tarz şeylere takılmıyorum, çok stressiz ve rahatım. Ama İsmail (Demirci) bir o kadar streslidir. Ama artık o da bu konuda bana benzedi.

"Bir aksiyon veya komedi filminde oynamak isterim. İyi yazılmış her senaryonun içinde yer alırım."

Bendeki rahatlık İsmail’e de geçti

İsmail ile birbirinizde tamamladığınız neler var?

Birbirimize çok benziyoruz ama dışarıdan farklı görünürüz. Birbirimize iyi geldik. O çok stresli biriydi benim rahatlığım ona geçti. Artık daha stressiz. Ben sabahları kahvaltı etmeden adım atamazdım şimdi onun sayesinde böyle bir takıntım kalmadı. Onun gibi dört saat kahvaltı yapmadan durabiliyorum. Ortak bir denge bulduk. Hayat arkadaşı olmak sanırım böyle bir şey. Biraz birbirine benzemek, biraz yaklaşmak, ödün vermek güzel şeyler...

Haberin Devamı

Aşkta asla gizem olmaz

Peki aşık olunca bütün duygularını gösterdin mi yoksa gizemli mi kaldın?

Hayatımızı gizemli yaşamayız ve kimsenin de böyle yaşamasını önermem. Aşkta gizem olmaz. Ne hissediyorsan tüm açıklığı ile onun yaşanması taraftarıyım. Bunun bugüne kadar hiçbir zararını görmedim.

Peki hayatının son beş yılına baktığında sende neler değişti?

Daha korkak oldum. Çok daha cesur ve her şeye karşı fütursuzdum. Kanyon'un tepesinden mi atlanacak, hadi hemen atlayalım modundayım. Ama şimdi balkondan bakarken bile kalbim çarpıyor. Çok daha hassaslaştım. Sanırım cahil cesareti ortadan kalktıkça böyle oluyor. Bu durumu sevmiyorum. Kontrol benden çıkıyor. Ama korkularımın üzerine gidiyorum.