Gazete Vatan Logo

Asgari ücret ne kadar olacak? 2019 Asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlarca vatandaş tarafından merakla araştırılan 2019 asgari ücret miktarı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret için ikinci toplantı bugün yapılacak. Peki asgari ücret yeni yılda ne kadar olacak?

Asgari ücret ne kadar olacak? 2019 Asgari ücret belli oldu mu?

2019 Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan görüşmeler sonrasında netleşecek olan asgari ücret ikinci toplantısını bugün gerçekleştirecek. Milyonların sabırsızlıkla beklediği 2019 asgari ücrette son gelişmeler...

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantısını bugün yapacak. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret için bugün TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK uzmanlarının ülke ekonomisiyle ilgili verileri paylaşması bekleniyor.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt 2 bin 29 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin 603 lira 12 kuruş olarak uygulanıyor.