Gazete Vatan Logo

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2 Aralık'ta toplanıyor! İlk teklif 2.526 TL!

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2 Aralık’ta toplanıyor. Yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplanan AÜTKi’den ne karar çıkacak bekleniyor. Peki, asgari ücret zammı ve AGİ ne kadar olacak? Asgari ücret ile ilgili ne önerilecek?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2 Aralık'ta toplanıyor! İlk teklif 2.526 TL!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı için geri sayım başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret zammının belirleneceği toplantının 2 Aralık’ta gerçekleşeceğini duyurdu. Milyonlarca çalışanın sorduğu 2020 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? sorusu böylece netlik kazanacak.

İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

TÜRK İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Türk-İş, yaptığı araştırma sonucuna dayandırarak asgari ücretin 2 bin 526 lira olması gerektiğini açıkladı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU KAÇ KİŞİDEN OLUŞUYOR?

Komisyonda, Bakanlık Çalışma Genel Müdürü ve yardımcısı, Bakanlık İş Sağlığı ve Genel Müdürü ve yardımcısı, Devlet İstatistik Enstitüsü Ekonomik, Fiyat İstatistikleri ve İndeksler Dairesi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile işçileri temsilen de Türk-İş, TİSK 'in olacak.