Gazete Vatan Logo

Şehre kahve kokusu yayıldı

Perşembe başlayan ve yarın akşama dek sürecek olan İstanbul Kahve Festivali’nde 100’ü aşkın katılımcı yer alıyor. Kahve tadımlarını, atölyeleri ve konserleri kaçırmayın.

Şehre kahve kokusu yayıldı

Sonbahar geldi, herkes şehre döndü, ardı ardına etkinlikler başladı. Müzik, sinema ve tiyatronun yanı sıra gastronomi içerikli festivaller de kendini göstermeye başladı. Bunlardan biri de perşembe günü başlayan ve yarın akşama dek sürecek olan İstanbul Kahve Festivali. Küçükçiftlikpark’ta başlayan kahve şöleni herkesi buluşturacak. Birbirinden güzel farklı kahve lezzetlerine ve kahve eşleşmelerine yer verilecek.

100’ü aşkın katılımcı yer alıyor!

Festivalin katılımcı sayısı bu yıl 100’ü aştı. Bir yanda Karaköy, Yeldeğirmeni ve Nişantaşı gibi semtlerde gitgide yayılan, Instagram’ın “trend belirleyicileri” üçüncü nesil kahveciler, diğer yanda ise geleneksel kahveciler... Kimler yok ki? Federal Coffee Company, Walter’s Coffee, Kurukahveci Mehmet Efendi... Kısacası festival farklı kahve alışkanlıkları bulunan ziyaretçilerin buluşma noktası!

Sınırlı sayıda üretildi!

Caffè Nero, festivale “71” isimli özel Espresso’su ile katılıyor. Adını, Caffè Nero’nun Nikaragua’da uzun süreli sürdürülebilirliği teşvik etmek adına yürüttüğü projede birlikte çalıştığı 71 küçük kahve çiftçisinin sayısından alan lezzet, sınırlı sayıda üretiliyor. Biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir geçim kaynaklarının sağlanması için, bireyler, şirketler ve topluluklarla kar amacı gütmeden işbirliği yapan Rainforest Alliance Sertifikalı olan “71” ile kahve çekirdeğinin kalitesi artmakla kalmayıp, çiftçilerin çalışma şartları ve imkanları da düzenleniyor.

Haberin Devamı

Konserleri kaçırmayın
İstanbul Kahve Festivali tadımların ve atölyelerin yanı sıra konserleriyle de öne çıkyıor. Bugün ve yarın sahnede yer alacak isimler şöyle: Sonat Süngü , In Hoodies, The Away Days, Jabbar, Gökcan Sanlıman, Çağıl Kaya ve Bülent Ortaçgil. Pazar günü ise, Deniz Tekin, Burcu Tatlıses, Jabbar ve Gripin sahne alacak. (Konserler 11.30-12:30, 12:30-13:30, 13:30-14:30, 15:30-16:30, 16:30-17:30, 17:30-18:20, 18:30-20:00 saatleri arasında düzenlenecek.)
Seans seans yapılıyor
Tam gün biletler 63, seans biletleri ise 35 TL. Biletler dsmticket.com’da.
Yine geçen yıl hazırlanan kahve sayısı 85 bindi.
Festival iki seans halinde yapılıyor: İlk seans 10:00-14:00, ikinci seans ise 15.00-19:00 arasında.

Haberin Devamı